Wat ouder dus minder zin in seks? Onzin!

De tijd is aangebroken dat je kinderen volwassen worden en de deur uitgaan.

Het kan lastig zijn als je kind of kinderen op zichzelf gaan wonen.

Maar het voordeel is dat je veel meer tijd overhoudt.

 

Nu kunnen jij en je partner de focus weer op elkaar - en jullie seksleven - leggen. Want ook al zijn jullie een aantal jaartjes ouder, wil dat nog niet zeggen dat de vonken er niet meer vanaf kunnen springen. Een spannend en opwindend seksleven past bij iedere leeftijd.

Lust en liefde

Volgens veel vrouwen kun je juist als je ouder bent meer genieten van je seksleven. De extra jaartjes geven je het zelfvertrouwen om je seksuele remmingen te laten gaan en je helemaal te geven. Een bijkomend voordeel van regelmatige seks is dat het goed is voor zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid!

Het kan natuurlijk dat jullie op een aantal problemen stuiten, die zich bij iedereen voordoen als je geen twintiger meer bent. Het krijgen van kwaaltjes hoort er nu eenmaal bij. Zo kan het seksueel libido van de man kleiner worden en kan hij last krijgen van erectiestoornissen.

Bij vrouwen kan vaginale droogheid voorkomen waardoor de penetratie minder aangenaam is. Mochten jullie daar last van hebben, dan is dat zeker geen belemmering voor een bevredigend seksleven.

De man kan verschillende producten gebruiken voor het krijgen of langer behouden van een erectie. En als jullie tijdens het vrijen glijmiddel gebruiken, wordt de penetratie soepeler; dit is aangenamer voor haar.

Een belangrijk ingrediënt in een relatie

Of jullie tegen kwaaltjes oplopen of niet, uit onderzoek blijkt dat seks belangrijker wordt in een relatie naarmate je ouder wordt. Niet heel vreemd want jullie hebben vaak meer tijd over én het huis gewoon voor jullie alleen. Het is dan ook een fabel dat als je ouder wordt, de zin in seks verdwijnt.

Wat wel waar is, is dat je lichaam minder snel geprikkeld wordt. Werd je vroeger al opgewonden als je partner je streelde, tegenwoordig is er toch net iets meer voor nodig om jou in de stemming te brengen. Geen probleem, nu jullie weer alle tijd voor elkaar hebben.

Willen jullie het wat spannender maken? Jullie hoeven natuurlijk niet in de slaapkamer te blijven. Maak gebruik van alle kamers in het huis of - nog spannender - een openbare plek. Jullie kunnen ook speeltjes als toevoeging gebruiken, samen een erotische film kijken en andere standjes uitproberen.

Gerelateerde artikelen

FemNa40