De jaren vliegen voorbij én de romantiek groeit

We zwijmelen weg bij romantische films, waarin de hoofdpersonages elkaar vinden na een lange strijd. De dunne liefdeslijn die we zien, voedt ons met onrealistische verwachtingen van relaties.

Want zijn relaties altijd zo perfect als op het witte doek? Ja, ook die woest aantrekkelijk man heeft zijn minpunten. En hoe perfect ben jij eigenlijk?

 

Praat over seksualiteit

Ben je al langer samen? Dan weet je dat je aan je relatie moet werken. Seksualiteit staat op één, want deze intieme momenten deel je (meestal) alleen met je partner. Echt communiceren over wat we fijn vinden, doen we niet altijd. We zien het als ‘ego’, terwijl dit juist nodig is om echt van elkaar te genieten.

Stop met kijken en klagen over wat niet goed gaat. Moedig je partner aan als hij blosjes op je wangen bezorgt.

Vier de verschillen tussen man en vrouw

Op het gebied van seksualiteit verschillen mannen en vrouwen van elkaar. Zie dit niet als negatief, maar vier dit! Jij vindt het bijvoorbeeld fijn om met speeltjes aan de slag te gaan en hebt er veel door die fijne pabo kortingscodes, hij kijkt echter graag films. Het liefst met blonde jonge dames, die helemaal niet op jou lijken.

Deze dames zijn geen competitie, dus verbied hem dit niet, maar kijk of je hier samen iets mee kunt of laat hem vrij hier zelf iets mee te doen.

Neem de tijd voor elkaar

Tijd lijkt een schaars goed. We rennen van hot naar her en weer terug met de nodige circustrucs onderweg.
Een lege agenda betekent dat we een saai leven hebben, maar dit hoeft helemaal niet. Plan daarom tijd voor jezelf en elkaar in. Laat je niet afleiden door telefoons, televisies of andere mensen en behoeftes.

Leg je ziel op tafel, want als je op één lijn ligt met je partner en met elkaar over fouten en wensen praat, kom je nader tot elkaar.

Wees trots als een pauw

Op het moment dat je partner jouw hart verovert, stel je hem met een opgeheven hoofd voor aan je ouders en vrienden, want wat is hij leuk. Door de jaren heen moet je voor je relatie vechten en hebben tegenslagen effect op jullie. Zorg er echter voor dat deze disbalans niet tussen jullie in komt te staan.

Zoek de momenten waarop je met een trots oog naar je partner kijkt, schrijf deze op en deel deze met elkaar.
Zo blijf je positief en blijft de relatie jullie energie geven.

Praat over seksualiteit en geniet van wat je hebt. Vier de verschillen, want zo is er ruimte voor ieders behoeftes. Neem verder de tijd voor elkaar en wees trots op je partner, want hiermee voed je jouw relatie met positieve energie.

En weet je wat romantiek is? Het zijn niet de kaarsjes of cadeautjes die je partner meebrengt. Het is zijn luisterend oor of zijn lieve gebaar als hij je komt helpen met de afwas. Geluk zit hem in de kleine dingen.

Bron Sonja 

Gerelateerde artikelen

FemNa40