Van de vrouwen vraagt 41 procent een man wel eens uit

De Nederlandse vrouw heeft wel eens een man uitgevraagd op date.

Tegelijkertijd waarderen de meeste vrouwen het nog wel wanneer de man betaalt tijdens een eerste date, zo blijkt uit een onderzoek van datingservice Lexa.

 

Dit onderzoek is uitgevoerd in het kader van internationale vrouwendag. Uit het onderzoek blijkt dat,
in vergelijking met andere landen, Nederlandse vrouwen zich het meest gelijkwaardig voelen aan mannen.

Gemiddeld geven vrouwen in Europa het gevoel van gelijkwaardigheid aan mannen een krappe voldoende. Seks blijft een gevoelig onderwerp voor de meeste vrouwen. Slechts 22 procent van de Nederlandse vrouwen durft als eerste te beginnen over seks.

Vrouwen betalen liever niet mee

Vier op de tien vrouwen heeft een man wel eens uitgevraagd op een date, terwijl zes op de tien mannen zegt wel eens te zijn uitgevraagd door een vrouw. Mogelijk durven vrouwen dus niet toe te geven dat zij wel eens een man uitvragen.

Terwijl uit de cijfers van Lexa wel blijkt dat vrouwen die mannen mee uitvragen algemeen geaccepteerd is. Vrouwen tussen de 25 en 34 jaar zijn hierin het zelfverzekerdst.

Zo’n 30 procent van de vrouwen vindt het bovendien niet vreemd om de rekening te betalen tijdens een eerste date en slechts een klein deel vindt dat mannen de rekening moet betalen.

Evenwel waardeert het merendeel van de vrouwen het wanneer de man de rekening betaalt maar van tevoren voorstelt om (mee) te betalen.

Zo’n 80 procent van de Nederlandse mannen voelt zich op zijn gemak wanneer vrouwen voorstellen om de rekening te betalen.

'De tijd dat enkel de man het initiatief zou moeten nemen, is natuurlijk allang voorbij. Het gaat erom dat je zelf het lef en vertrouwen hebt om de eerste stap te maken bij iemand die je interessant vindt.

Deze tactiek is niet alleen succesvol, maar voor veel singles ook een zeer aantrekkelijk', zegt Emiel Spies van datingservice Lexa.

Praten over seks voor vrouwen nog een beetje taboe

Wanneer het aankomt op praten over seks zijn vrouwen over het algemeen afwachtend. Hoewel mannen het geen probleem vinden wanneer vrouwen over seks beginnen, durven maar weinig vrouwen dit onderwerp als eerste aan te snijden.

Ten opzichte van andere landen zijn Nederlandse vrouwen hierin het meest terughoudend. Voor singles is romantiek dan ook nog steeds een belangrijk onderdeel van daten.

Volgens 17 procent van de vrouwen zijn mannen wel minder romantisch dan vroeger terwijl een kwart van de mannen vindt dat vrouwen minder romantisch zijn.

Vrouwen in Nederland voelen zich nog lang niet gelijkwaardig

De Nederlandse vrouw voelt zich nog niet helemaal gelijkwaardig aan de man. Op de vraag welk cijfer zij de gelijkwaardigheid tussen man en vrouw zouden geven, geven zij een score van een krappe voldoende (6,3).

Mannen staan hier positiever tegenover, geven zij een score van een 7,1. Ten opzichte van andere landen scoort Nederland met 6,7 (man en vrouw) hoger dan alle andere landen.

Er is nog wel hoop, want de jongste generatie Nederlandse vrouwen geeft de hoogste score wat betreft gelijkwaardigheid tussen man en vrouw (6,8).

Bron: Lexa

Gerelateerde artikelen

FemNa40