Ben ik mijn broeders hoeder?

Ik heb lang getwijfeld of ik zou schrijven over dit onderwerp wat in mij leeft.

Van jongs af aan wilde ik alleen maar gelukkig zijn. Dat is waar het voor mij om ging.

Maar gaandeweg sluipen schuldgevoel en regels van anderen (met gezag) binnen.

 

Maar hoe zou het zijn als we ons alleen bekommerden om ons eigen geluk in die zin dat we onszelf goed voelen, vreugdevol zijn, gelukkig.

Niet in alle bochten om het anderen naar hun zin te maken. Want er zijn zoveel anderen en die kunnen we het toch nooit allemaal naar hun zin maken. Maar als prioriteit stellen dat ik gelukkig ben. We kennen allemaal wel de slogan: 'wie niet gelukkig is met zichzelf kan een ander nooit gelukkig maken'.

Hoe zou het zijn als we onze kinderen van jongs af aan leren om te luisteren naar hun eigen gevoel. zich af te stemmen op hun eigen geleidingssysteem. Hoe voelt dit voor jou? Hoe blij word je hiervan? Wat voor gevoel geeft je deze beslissing of dit gebaar?

Waardevol

We hebben allemaal de wens om van waarde te zijn. We willen zo graag anderen helpen en inspireren. Ik ben ervan overtuigd dat dit maar op één manier echt werkt en dat is door zelf gelukkig, uitzinnig vreugdevol en blij te zijn. Een heerlijke zin die soms heel levendig in mij aanwezig is, is deze: 'Het maakt niet uit of de wereld van mij houdt. Als ik van de wereld houd dan is het goed!' Dat is ware vrijheid!

We zijn waardevol, dat hoeft geen bewijs. Als je dat begint te voelen voel je ook de stroom waar we allemaal onderdeel van zijn.

Vrijheid

O wat hou ik van deze gedachte, van dit woord. Vrijheid. Mezelf alle welzijn die continue stroomt gunnen. Mezelf elke dag het beste gunnen. Mijn eigenwaarde voelen en waarderen. Genieten en dankbaar zijn voor deze prachtige wereld waarin in woon. De wereld is voor mij, zoals ik hem zie. En dat geldt voor iedereen.

Als je voor je geluk gaat dan focus je op datgene waar je blij van wordt. En 'guess what' dan zal dát gaan stromen. Want de universele wet van de aantrekkingskracht trekt soortgelijke frequenties aan. Als dit boven je pet gaat, denk dan aan het eenvoudige oude gezegde: 'wie goed doet, goed ontmoet'.

Geluk

Wil je meer geluk in je leven, dan zul je meer geluk moeten uitstralen. De kunst is om te proberen datgene te gaan voelen wat je wenst. Probeer het maar eens. Ga door de winkelstraat lopen met een glimlach op je gezicht en een gevoel van liefde voor jezelf. Je zult je verbazen hoeveel mensen je een vriendelijke knikje geven of een glimlach.

Ik maak regelmatig mee dat mensen zelfs naar me roepen. Ook mensen die ik niet ken. Wat zie je er prachtig uit of iets dergelijks. Dan ben ik nog elke keer verrast… maar kennelijk is dat wat ik uitstraal en dat wordt gezien, gevoeld.

Samen

En dan ineens is de bal weer rond. Want doordat ik me zo goed voel, reageren anderen erop en gaan zich daardoor ook (al is het maar voor even) goed voelen. Dan ben je van waarde ook voor die ander zonder dat je jezelf in alle bochten wringt. Volg je hart en heb lief!

Gerelateerde artikelen

FemNa40