Engelen en maanfasen

Wanneer je gevoelig bent, zul je misschien merken dat de verschillende fasen van de maan invloed op je hebben.

Evenals andere verschijnselen als zonnevlammen, retrogardes en andere 'verschuivingen' in de kosmos.

 


Maanfasen zijn de reflectie van zonlicht via de maan. Zij hebben invloed op waterzaken op Aarde: als eb en vloed, de menstruatie en emoties. De aartsengel die in verband wordt gebracht met de maanenergie is die van aartsengel Haniël

Haniel’s naam betekent: Glorie van God. Je kunt tijdens de volle maan buiten gaan wandelen als je haar energie wilt waarnemen en je ermee wilt opladen. Haniel’s kleur: Blauwachtig wit, net zoals bij een volle maan Kristal: maansteen

Maanfasen
 

Wassende maan - bewustwording, opbouw, ontspruiten
De maan is voor een kwart verlicht aan de rechterkant. Een goede tijd om: Je koers te bepalen. Herstel en opbouw van het lichaam.

Volle maan - voelen, zien van resultaten en antwoord op vragen (3 dgn.)
De maan is nu volledig rond en verlicht. De Aarde staat tussen de zon en de maan in. Veel mensen voelen vooral de volle maanenergie, zij heeft de sterkste kracht. Al enkele dagen voorafgaand aan de volle maan kun je haar invloed voelen.

Mijn ervaring is dat de volle maanenergie emotioneel gezien alles in je ‘omhoog haalt’ wat je nog mag verwerken/loslaten. Met volle maan worden ook de maanfeesten gevierd.

De drie avonden met volle maan (een ervoor, de volle maan en de dag erna) is het verkwikkend en inspirerend om je te baden in maanlicht. Ook is er meer kans op geboortes, ruzies, ongelukken.

  • Kenmerken van volle maan energie: wat binnen je speelt, wordt buiten je geprojecteerd. Je kunt last hebben van slapeloosheid of gespannenheid.
  • De avond voor volle maan laadt op: het lichaam, kristallen, oliën enz. Dit is een geschikte avond om kristallen buiten of dicht bij het raam in het maanlicht te leggen waarbij ze maximaal aan het maanlicht blootgesteld worden.
  • De volle maanenergie: is geschikt om te gebruiken voor: Dans, magie en feest, het loslaten van zaken. Daarom ook geschikt voor het doen van helingen, ritueel handelen.


De volle maan is geschikt om in gedachten of door middel van schijven los te laten. Je kunt dat extra kracht bij zetten door het papier bij volle maan te begraven of te verbranden met de intentie om los te laten.

Vergevingsoefening met engelen

Hoewel je onderstaande oefening ten alle tijden kunt doen, is de uitwerking het meest krachtig wanneer dit gedaan wordt op de avond van de volle maan. Je kunt eventueel de aartsengelen Haniel en Jeremiel vragen om je te helpen met deze oefening.

  • Schrijf op een vel papier alle namen van mensen die je ooit pijn deden. Hierbij maakt het niet uit of het om grote of kleine zaken gaat en ook niet of het om grote of kleine mensen gaat. Schijf alles op wat er in je opkomt. Schijf ook alle situaties op waarin je niet zo blij bent geweest met je eigen handelen en neem dit mee in de oefening.
  • Wanneer je voelt dat je lijstje compleet is, ga je rustig (in het maanlicht) zitten en ga je een voor een alle mensen langs. Begin gewoon met de eerste persoon die bovenaan je lijstje staat. Je zou in gedachten deze persoon voor de geest kunnen halen en hem of haar zeggen: 'Ik vergeef je voor … Ik vergeef jou en mezelf nu volledig voor deze situatie en kies ervoor om het nu los te laten'. Zie dan de persoon weer verdwijnen of oplossen in licht en ga naar de volgende.
     

Door te vergeven, zeg je niet dat je goedkeurt wat er gebeurd is. Met vergeven zeg je louter dat je ervoor kiest om niet langer de emotionele ballast van het voorval mee te slepen in de toekomst. Je laat het los in ruil voor innerlijke rust en vrede.

  • Je gaat door tot je alle personen hebt vergeven die op je lijstje staan, inclusief alle situaties waarvoor je jezelf wilt vergeven.
  • Als je klaar bent met vergeven zou je het papier bij volle maan kunnen begraven of verbranden met de intentie om alles wat nog resteert volledig los te laten. Succes!


Nieuwe maan - Begin, ontgiften, zaaien
 


De maan is nu niet te zien, heel soms een kleine sikkel aan de rechterkant. Het is de beste tijd om iets nieuws te starten. Een goede energie om je wensen en intenties kenbaar te maken aan het universum (manifesteren) en om nieuwe projecten en relaties te starten.

Afnemende maan - voltooien, reinigen, delen

De maan is nu ¾ aan de linkerkant verlicht. Een goede tijd om inzichten te verkrijgen, zaken te voltooien en te evalueren. Lichaam en geest scheiden overtollige ballast uit en wonden helen.

Voel je vrij deze blog te delen wanneer jij iemand kent die er voordeel uit zou kunnen halen. Laat hen weten dat ik er voor ze ben. Dank je wel!

Bron: Linda Goodings - De Aarde Engel, De kracht van engelen - Doreen Virtue.
 

                                                     'Samen deze wereld mooier te maken, hart voor hart!'

Gerelateerde artikelen

FemNa40