Blijf in je flow

Flow... Heb jij 'm?

Zit je er in? Voel je het?

Of denk je 'het zal wel met die flow'!

Het is zo'n heerlijk modewoord...

 

Zoiets wat we allemaal weer nastreven in onze voortdurende zoektocht naar geluk en onszelf en vrijheid en onszelf en nog meer geluk en onszelf en rust... Vooral rust.

Is dat in de flow zitten? Ik denk dat het voor iedereen anders is. En ook dat je zelf mag weten of je het zo wilt noemen of je erin wilt zitten of het wilt voelen of niet.

Je merkt het vanzelf. Je bent lekker bezig en alles gaat eigenlijk heel goed en je bent blij, uitgerust, meestal dan en alles loopt. Met je geliefden gaat het lekker. Dus niks te klagen denken we dan.

Het is ook nog bijna lente. Officieel al wel, maar gevoelsmatig nog maar af en toe. Langer licht, de bloemetjes komen weer op. Nieuw leven. Heerlijk. Dat is dat je flow. en erin zitten.

Sommige mensen gaan dan denken is dit het dan nu? Of 'alles loopt zo lekker, het zal vast snel weer voorbij zijn. Het kan toch niet zo lang goed gaan'? En dat gaat het dan ook niet.

Iets met de wet van de aantrekkingskracht of bij pieken horen ook dalen. Na regen komt zonneschijn, maar ook weer regen. De afwisseling hoort erbij. Het is hoe het leven gaat.

De natuur

Het wordt altijd weer donker en 's ochtends altijd weer licht. Steeds meer heb ik het besef en voel ik het echt dat ik onderdeel ben van. Ja van iets. Het immens grote Universum en ik doe maar m'n best om zo goed mogelijk mijn leven te leven, mijn levensdoel te vervullen.

Of althans wat ik denk dat mijn levensdoel is. En in de loop der tijd kan het ook nog veranderen. Je leert tenslotte elke dag weer opnieuw.

Zo gaat het met alles. Met de mensen om je heen, met de ervaringen die je opdoet. Even proberen of iets bij je past. Niet? Jammer. Wel? Heel leuk!

Zo blijf ik ook nieuwe dingen ontdekken en weet ik steeds beter wat bij me past en wat ik los moet laten of niet meer moet willen. Af en toe verslik ik me ook ergens in.

Ach ja, ik ben ook net als jij gewoon maar een mens met z'n goede en minder goede eigenschappen. Elke dag mogen we het weer opnieuw proberen.

Pak die kans dan ook met beide handen aan en ga er voor! Zul je nog in je flow komen ook!

Hartelijke groet,
Esther Foppen

Gerelateerde artikelen

FemNa40