Leef je eigen leven

Ik heb er soms moeite mee om te zien en om te horen dat mensen niet hun eigen mening hebben of niet hun eigen mening durven te laten horen.

Angst voor wat een ander denkt of vindt. Er zijn zoveel individuen die niet hun eigen leven durven te leven.

 

Gedreven door angst

Ze worden gedreven en geleefd door angst. Ze durven niet te doen wat ze willen. Ze durven niet te zeggen wat ze vinden of voelen. Ze doen wat hun gezegt wordt te doen of te voelen. Het wordt tijd om op te staan als een individu met een eigen zeggenschap te krijgen in je eigen leven.

Een eigen individu

We zijn tenslotte allemaal een eigen individu. We hebben onze eigen persoonlijkheid. Onze eigen emoties en gevoelens.
We hebben allemaal onze eigen dromen en behoeftes. Dus hoezo leven we dan zoals andere willen dat we leven, ondanks dat we een heel ander persoon zijn?

Jouw mening zet ik naast die van mij

Iemand mag zijn mening hebben, dat is voor mij geen enkel probleem. Die mening mag er zijn. Ik zal er na luisteren, ik zal erna kijken en erover nadenken. Misschien is het wel van toepassing voor mij en kan ik er wat mee. Maar in alle andere gevallen zal ik die mening naast die van mij laten staan.

Het voldoet niet aan wat ik denk, voel of vind. Het werkt niet voor mij of het past niet bij mij. Ik denk en ik voel het anders.
Dat is wat mij zo anders maakt. Het is mijn recht om te zien wie ik behoor te zijn.

Durf te zijn wie je bent

Durf jezelf te laten zien en jezelf te laten horen. Leef je eigen leven en niet dat van een ander. Jij bent niet die ander. Jij bent uniek en anders dan alle anderen. Jij bent jij. Bijzonder, uniek en waardevol op je eigen manier. Durf te zijn wie je bent.

Laat ook andere zijn wie ze behoren te zijn

Je kunt niet bepalen wat iemand behoort te doen of wie ze behoren te zijn. Dat is niet aan jou om dat te bepalen. Je mag enkel meekijken, helpen en sturen. Maar je kan en mag niets opdringen.

Accepteer dat jij anders bent dan de ander. Zie de mooie en waardevolle kanten van de ander. En zet jouw mening ernaast. Maar dwing niemand om jouw mening te delen.

We zijn allemaal een individu met een eigen leven dat we willen leven. Laat elkaar in de waarde. Heb respect voor elk individu in het leven. Want dit is ook jouw leven als individu!

Gerelateerde artikelen

FemNa40