Mediteren is leren en investeren!

Je hoeft niet te geloven of zweverig te zijn om te leren mediteren.

Zelf ben ik door toeval in contact gekomen met iemand die me de tip gaf te gaan mediteren, omdat ik al jaren erg slecht sliep en last had van innerlijke onrust.

 

In eerste instantie was ik redelijk sceptisch, maar ik dacht bij mezelf: baat het niet dan schaadt het niet en ben het gaan proberen. De persoon die me erop attent maakte had een link naar me toegestuurd van een Inner Child meditatie (innerlijk kind meditatie).

Nadat ik lekker languit en ontspannen ben gaan liggen, heb ik mijn oortjes ingedaan, mijn ogen gesloten en ben gaan luisteren. En wat me toen overkwam was erg vreemd: ik werd erg emotioneel en huilde, de tranen rolden over mijn wangen.

Mijn hele jeugd kwam naar boven, de gevoelens en herinneringen. Het voelde verdrietig, bijzonder, ook prettig en tegelijkertijd vreemd. Wekelijks heb ik dit herhaald en na een paar keer hoefde ik niet meer te huilen maar kwam volledig tot rust.

Inmiddels ben ik een paar jaar verder en mediteer nog met regelmaat.

Inner Child meditatie

Er zijn vele vormen van meditaties, maar de Inner Child meditatie is voor mij toch de meest bijzondere. Het is een meditatie om in contact te komen met jouw innerlijke kind, het stukje van jou dat nooit volwassen is geworden. Een stuk geheugen uit onze kindertijd met (positieve en negatieve) herinneringen en emoties uit die tijd.

Deze herinneringen en emoties kunnen op latere leeftijd weerstand of blokkades opleveren. Met de Inner Child meditatie koester je de jongere versie van jezelf, je omhelst het.

De innerlijke liefde voor jezelf heeft een positief effect op je energielevel. Dit ervaar je als prettig en dat uit zich in vreugde en rust. Bovendien is het zo dat als je voor jezelf compassie en liefde hebt, het automatisch ook voor anderen gaat stromen.

Het is ook wetenschappelijk bewezen dat meditatie werkelijk helpt bij spanningen en innerlijke onrust:

  • Een beter concentratievermogen en geheugen.
  • Betere algehele gezondheid.
  • Emotionele balans.
  • Minder stress.
  • Meer creativiteit.


Lees meer hierover

Gerelateerde artikelen

FemNa40