Moeite jezelf te laten zien

Om te beginnen is het voor de meeste mensen in het algemeen lastig om zichzelf volledig te laten zien.

Daar hebben mannen en ook jongeren net zo goed last van als vrouwen.

Hoewel er ook een grote groep mensen is die niet zo'n moeite lijkt te hebben met het zichtbaar maken van zichzelf.

 

Introvert of extravert

Toen ik nog bij bedrijven werkte had ik met veel verschillende type collega's te maken. Sommigen waren heel bescheiden en zeiden bijvoorbeeld vaak 'sorry', terwijl daar helemaal geen reden voor was. Ze cijferden zichzelf weg, maakten zichzelf kleiner dan nodig. Je zou deze groep de 'introverten' kunnen noemen.

Een andere groep vrouwen was heel aanwezig. Je zou het ook 'extravert' kunnen noemen. Deze vrouwen waren vaak aan het woord, wilden met alle plezier presentaties geven en konden geen genoeg krijgen van het delen van informatie met anderen.

Voor beide groepen is wat te zeggen. Niets is goed of fout wat dat betreft. Toch hoeft het niet te betekenen dat als vrouwen erg aanwezig zijn, ze zichzelf ook écht laten zien. Misschien heb je wel gehoord van beschermingsmechanismen of 'burcht reacties'.

We hebben allemaal onze kwetsbare kanten. De kanten die we voor anderen verborgen willen houden. Het zijn kanten waar we ons voor schamen of ons schuldig over voelen en we steken veel energie in het verstoppen van deze kanten.

Het is een automatisch mechanisme geworden. Je hebt jezelf dat waarschijnlijk als jong meisje al aangeleerd. Inmiddels ben je je er niet eens meer van bewust dat je deze 'schaduw'kanten aan het verstoppen bent.

Waarom vind je het moeilijk om jezelf te laten zien?

Ondertussen kost het in stand houden wel veel energie. Heb jij vaak last van vermoeidheid? Ga dan eens bij jezelf na of je stukken van jezelf consistent aan het verstoppen bent. Wat is het dat anderen niet van je mogen weten of niet mogen zien? Waar schaam je jezelf voor? Waar voel je je schuldig over? Dit zijn goede vragen om voor jezelf op te schrijven en eerlijk te beantwoorden.

Er zijn allerlei redenen waarom we het moeilijk vinden om onszelf te laten zien, maar het belangrijkste is dat wij ons schamen of schuldig voelen over bepaalde zaken in ons leven. Vaak zijn het moeilijke ervaringen die we hebben meegemaakt als kind en waar wij op een bepaalde manier over zijn gaan denken. We zijn bang dat als anderen het te weten krijgen, ze ons zullen afkeuren of afwijzen. En dat willen we zoveel mogelijk voorkomen.

Tijdens het Feminine & Visible Event op 21 december ga ik meer hierover vertellen, omdat het erg belangrijk is je van dit proces bewust te zijn. Ik zal daar tevens mijn persoonlijke verhaal delen (wat heel kwetsbaar is) en ook iets bijzonders laten zien (wat heel kwetsbaar is). Iets wat ik nog nooit eerder heb gedaan! Ik hoop dat wij je daar mogen ontmoeten.

Laat jezelf zien!

Zoals je merkt draait alles om het zichtbaar maken van jezelf, zodat je aan kunt trekken wat je nodig hebt in jouw leven.
Daarom nodig ik je van harte uit om op zaterdag 21 december aanwezig te zijn op het unieke event Feminine & Visible - Reveal the Powerful Goddess in you,  dat wij voor jou hebben georganiseerd. Dit speciaal om met gelijkgestemde vrouwen een doorbraak in je persoonlijke leven en in je carrière te ervaren.

Tijdens deze dag ga je ontdekken hoe je van je onzichtbaarheid iets moois maakt. Je leert hoe je je kracht naar buiten brengt in je communicatie met klanten en vrienden, zodat je mensen aan gaat trekken die écht bij je passen.

Meer lezen over wat het event voor jou gaat betekenen? Klik op de link: http://bit.ly/1b3HXNi. Vergeet niet je vriendinnen mee te vragen naar het Event!

FemNa40