Ik wil gewoon blij zijn!

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik heb altijd willen weten hoe het werkt in het Universum.

Hoe zitten de dingen in elkaar. Hoe kan ik gelukkig worden, zijn en blijven. Want dat is mijn verlangen.

Gewoon blij zijn, vrolijk, luchtig… spelen!

 


Op een gegeven moment toen ik een jaar of 15 was, kwam ik in een pleeggezin terecht. De vader van dat gezin was een grote imposante man. En die zei dat ik me moest bekeren en Jezus moest aannemen, want dat was de enige weg.

Ik dacht hij zal het wel weten. Hij is groot en overtuigd. En als ik maar netjes alles deed wat moest zoals bidden, bijbel lezen, me gedragen volgens hun regels kwam alles goed. Maar ik bleef nadenken over dingen.

Hoe kan een God die liefde is alleen die mensen die dan toevallig een andere religie aanhangen veroordelen? Dat kan gewoon niet waar zijn.

Of hoe kan een vader zijn kind moedwillig laten lijden en zelfs laten sterven? Ik werd een zogenaamde afvallige en was volgens de leiders aangestoken door de duivel.

Wow, wat voelde ik me gekwetst. Ik wilde alleen maar de waarheid weten, ik was integer en zuiver in mijn verlangen. Maar voor hun telde dat niet. Ik paste niet meer in het plaatje om een kind van God te mogen zijn.

Bewustwording

Gelukkig heb ik een liefdevolle moeder en broers. Daar mocht ik wel zijn wie ik was. Door de jaren heen werd ik steeds somberder en op een gegeven moment voelde ik eigenlijk niets meer.

Ik voelde geen vreugde maar ook geen verdriet. Ik was mat. Totaal niet wie ik werkelijk ben. Intussen was ik twee keer gescheiden, maar had een stel prachtige kinderen. Ik dacht hoe kunnen die nu gelukkig worden als ik het niet ben?

Toen kwam de cursus: 'Je kunt je leven helen' van Louise Le Hay op mijn pad. En ik besloot mijn leven eindelijk in eigen hand te gaan nemen. Mezelf te bevestigen en op te bouwen in plaats van mezelf naar beneden halen en veroordelen.

Ik ontdekte de boeken over The Secret, de wet van aantrekkingskracht. En de boeken van Abraham Hicks en nog veel meer van die mooie boeken.

Wat als God helemaal niets van ons wil?

Wat als ons beeld van God niet klopt? Wat als God helemaal niets van ons wil? Ons niet oordeelt en al helemaal niet veroordeelt? Wat als we leven in een Universum wat ons aan alle kanten steunt en alleen maar ons hoogste goed wil. Ons geluk. Zich wil uitdrukken door ons? Wat als alles één is?

Te mooi om waar te zijn? Ik denk van niet. Ik denk dat we onszelf mogen bekrachtigen, bevestigen, opbouwen, ontwikkelen en helemaal volledig worden wie we willen zijn! Dat is de kunst van het leven. Los van alle meningen van anderen, los van overtuigingen die je niet dienen, zijn wie jij werkelijk bent!

Ik ga nog een stapje verder, want of je het nu bewust doet of niet, jij creëert je eigen leven! Dus gun jezelf een leven vol geluk en ontdek dat het leven zoveel mooier is dan je ooit hebt gedacht!

Wees dapper, ontdek je eigen grootsheid en durf te stralen! 

Gerelateerde artikelen

FemNa40