Geniet van elke stap!

Wat een belevenis. Het hele proces van mijn wens tot eindproduct. Wat heb ik enorm kunnen genieten van elke stap. Ik voelde me als een klein kind, opgewonden vol verwachting en genietend van elke fase.

Ik doe aan fitness poledance en het was mijn wens om thuis in de tuin een eigen paal te hebben.

Een paar weken geleden kreeg ik een professionele paal cadeau. Deze hadden we opgeruimd boven in een overkapping.

Ik vertelde iedereen enthousiast over mijn geweldige aanwinst. En regelmatig legde ik even mijn handen om de poledance paal en genoot van het idee.

Een eigen speelplaats

Er werd een gat gegraven (daarvoor had ik weken geleden al het 'gebied' afgezet met betonverf), betonnetten erin, beton gestort en tenslotte rubbertegels gelegd. Voor mijn verjaardag was het klaar. Maar wat ik het meest bijzondere vond van dit alles? Ik genoot van elke fase intens! Van het idee alleen al werd ik zo blij van binnen.

Toen het gat gegraven was met mijn blote voeten erdoor lopen en mezelf verbeelden dat ik kunstjes deed in de paal. En zo ging het met elke fase. Geen haast, maar zeker weten dat mijn wens was vervuld en intussen stap voor stap genieten. Toen de laatste tegel was gelegd, ging ik op mijn knieën om de tegels te voelen... een eigen speelplaats... wat een rijkdom!

Onderweg

Struggle ontstaat alleen als je jezelf een doel stelt en constant de afstand meet tot het doel. Dan vergeet je te genieten. En dat is onderweg zijn! Het verheugen in de gedachte alleen is waar het om gaat. Als je steeds meet, word je ontevreden en ondankbaar. Stop met meten! Natuurlijk is het goed om doelen te stellen. Maar als je intens kunt genieten van de weg er naartoe, van elke stap die je zet, dan volgt het doel als vanzelf.

Als je je energie steekt in het sturen van je gedachten naar dingen waardoor jij je goed voelt, gaat alles veel gemakkelijker. Positieve aspecten zien van dit moment. Van NU. Want dit moment is het enige wat je hebt. En als je in staat bent NU positief en gelukkig te zijn, zal het volgende moment het ook zijn. Dat is de werking van het Universum. De wet van de aantrekkingskracht.

Hou van jezelf

Hou zoveel van jezelf dat je dit jezelf gunt. Gun jezelf het allerbeste. Gun jezelf liefde, vreugde en overvloed.
Je bent een goddelijk wezen. Verzin manieren om je goed te voelen in wat voor omstandigheden je ook zit.
Je hebt altijd een keuze. Dat klinkt hard, maar realiseer daarin de enorme potentie die we allemaal hebben.

Jij bepaalt hoe jij reageert op omstandigheden. Jij staat aan het roer van je leven. Gun jezelf een goede vaart!

Gerelateerde artikelen

FemNa40