Dat spul van jou werkt echt!

Dat spul van jou werkt echt! Dat waren zo’n beetje de eerste woorden die manlief tegen me zei toen hij de laatste keer terugkwam vanuit Sint Maarten.

Met enige regelmaat vertoeft hij op de Antillen en andere zonovergoten plekken met veel zeewater om televisieopnamen te maken van zeilregatta’s.

 

Ondanks het feit dat hij een behoorlijk goede huid heeft, die best wel tegen de zon kan, komt hij steevast terug met een stuk-verbrande neus en vaak een al vervellend gezicht en armen. En dan heeft hij zich echt iedere dag goed ingesmeerd met zogenaamde zonblokkers. Maar deze keer dus niet; hij zag er supergezond uit met een mooi bruin gezicht.

Hij vertelde dat hij ’s morgens zijn gezicht en armen insmeerde met de Paul Penders Herbal Sunscreen SPF 22 en in de loop van de middag nog een keer. Ondanks twijfel over de hoogte van de beschermingsfactor is hij geen enkele keer verbrand!

Andere mensen in zijn team die last hadden van zonnebrand of -allergie bleken enorme baat te hebben bij gebruik van de Paul Penders Lavender Body Lotion. Nu weten we van onze gebruikers al dat deze bodylotion een helende en kalmerende werking heeft, ook bij problemen als eczeem, tegen de vervelende effecten van de zon bleek weer een nieuwe toepassing.

De planning van zijn reis was deze keer niet helemaal geweldig. Of ik had mijn vakantie wellicht iets anders kunnen plannen… In ieder geval kwam het erop neer dat hij zaterdag terugkwam van Sint Maarten en ik de volgende dag vertrok naar Curaçao! Even een weekje vakantie houden met mijn zusje.

Ik ben roodharig en heb een enorm gevoelige huid, snel last van allerlei allergieën en natuurlijk zonverbranding. Zodra het zonnetje een beetje gaat schijnen kleed ik me in lange rokken en broeken en blouses die mijn armen bedekken. Het liefst maak ik de outfit helemaal compleet met een enorme hoed. Je kunt je voorstellen hoe mijn vakantiefoto’s er altijd uitzien! Toen ik het vliegtuig uitkwam voelde ik de kracht van de zon al; oei dat wordt goed oppassen deze week.

De dag startte ik met mezelf volledig en goed in te smeren met de Paul Penders anti-zonnebrandcrème en daarna lekker het zonnetje in gegaan. Wandelen over de Pontjesbrug naar Otra Banda en op een terrasje lunchen. Uiteraard wel onder een parasol. Daarna winkelen in het stadsdeel Punda. Nergens voelde ik het gebruikelijke prikken van de zon, als voorbode van verbranden. ’s Avonds na het douchen lekker de bodylotion opgesmeerd.

We zijn ook een paar dagen naar het strand geweest op de Westpunt; de Kura Hulanda Lodge. Een prachtige locatie aan een schitterend strand. Maar ook een locatie waar ik nooit een dag zou kunnen blijven. En toch is het me gelukt. Heerlijk op het strand gelegen onder zo’n idyllische rieten parasol en zelfs in zee gezwommen. Natuurlijk daarna nog een keertje insmeren.

Mijn zusje is een brunette die redelijk tegen de zon kan, maar in de loop van de middag bleek zij al verbrand te zijn. En niet zo’n klein beetje ook. Ondanks het feit dat zij zich had ingesmeerd met een hoge factor van een zeer bekend merk.

Uniek voor mij; een zonvakantie zonder zonverbranding. Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt. Niet vervellen, geen zonneallergie, geen pijn, geen jeuk en zowaar een heel klein beetje bruingekleurd! Mijn man had volkomen gelijk: ‘dat spul werkt dus echt’.

Gerelateerde artikelen

FemNa40