Weg met die droge huid!

Het is je misschien in de afgelopen tijd al een paar keer gebeurd.

Je wilt op die paar mooie dagen die we hebben gehad toch al een rok aan.

Het is goed om je benen weer bloot te stellen aan de buitenlucht.

Alleen wat zijn je onderbenen droog. Hoe krijg je weer snel mooie gladde benen?

 

Een stevige scrubbehandeling is dan de eerste stap om te zetten. Door te scrubben, verwijder je de dode huidcellen van de huid. De huid gaat weer mooi glanzen en oneffenheden, puistjes en pukkeltjes verdwijnen.

Bovendien heeft het scrubben een positief effect op de doorbloeding. Kies voor scrubzout of -suiker die gemengd is met olie. Hiermee voorkom je dat de huid extra uitdroogt.

Vervolgens kun je, na het scrubben, overgaan tot het scheren, harsen of epileren van de haren op je benen. Maar let op, doe dat niet vlak voordat je de zon in gaat, want de huid heeft wat tijd nodig om daarvan te herstellen.

Vergeet niet om, wanneer je uiteindelijk wel de zon in gaat, voldoende zonnebrandcrème op te brengen,
want ook je benen kunnen natuurlijk verbranden! Verder kun je zowel ‘s morgens als ‘s avonds na het scrubben en scheren, harsen of epileren het beste een verzorgende crème aanbrengen.

Mocht je desondanks nog steeds last houden van te droge benen? Overweeg dan een moddermasker dat je bij voorkeur tijdens het nemen van een bad aanbrengt. Onderhoud is belangrijk. Wanneer de huid van je benen weer in topconditie is, is het zaak om dat zou te houden.

Besteed er elke dag voldoende aandacht aan, zodat je nooit meer hoeft te twijfelen bij het aantrekken van dat korte rokje!

Een oorzaak kan douchen zijn

Er zijn verschillende factoren die een droge huid veroorzaken. De meest voorkomende oorzaak van een te droge huid is te lang douchen. Stap je uit de douche dan is je huid nog warm en je beschermlaag verdwenen.

Na het douchen voelt de huid dan trekkend en jeukend aan. Dit jeukende gevoel komt doordat er zoveel vocht uit de huid verdampt dat er kleine barstjes in de huid springen. Na het douchen is de huid nog een beetje vochtig en smeer de huid dan in met een goede bodylotion.

Bij voorkeur hypo-allergeen is speciaal voor de droge huid. Ook is b.v. kokosolie zeer goed te gebruiken na het douchen omdat de beschermlaag van de huid weer wordt aangevuld  en het daarnaast ervoor zorgt dat de huid vochtig blijft en uitbarstingen tegen gaat door de beschermende bestanddelen. Een olie trekt meestal iets minder snel in, maar je hebt er ook langer plezier van.

Ook met de juiste voeding kan uitdroging van de huid worden voorkomen. Een aantal voorbeelden zijn kool, verse rauwe gember, wortel, avocado, appel, selderie, komkommer, rode biet, artisjok, knolselderij, bleekselderij en vette vis, liefst drie keer per week!

Daarnaast uiteraard minimaal twee liter water per dag drinken.

Lijf & Gezondheid

Foto

 

Gerelateerde artikelen

FemNa40