Wat doe ik met mijn haar?

Voor veel vrouwen boven de 40 is hun haar een hekel punt.

Soms lijkt het erop of dat er een bepaald idee bestaat dat lang haar voor de jonge generatie is en wanneer er een bepaalde leeftijdsgrens gepasseerd is, men de lange lokken achter zich moet laten.

Logischerwijze verandert zowel de textuur als de kleur van ons haar naarmate we ouder worden. Daar is verder niets aan doen.

 

Waar we wel iets aan kunnen doen, is de overgave aan bepaalde verwachtingen van anderen op het gebied van kapsel en lengte van ons haar. Ook het zelfvertrouwen zorgt vaak voor een valstrik, waardoor creativiteit en expressie vaak ondermijnt worden.

Bepaal zelf je kapsel

Wanneer je boven de 40 bent, moet je zelf kunnen bepalen of je je haar kort of lang wilt dragen. Wanneer je je prettiger voelt met lang haar moet je dat niet te hoeven laten omdat andere mensen dit van jou verwachten. Het belangrijkste is om een kapsel te vinden dat werkt voor je en waar je je mooi en comfortabel bij voelt.

Lang haar dragen

Draag je al je hele leven lang haar, blijf het dan niet perse dragen omdat je dit al je hele leven gewend bent. 
Om er op ons best uit te zien, moet men soms concessies doen. Ga eerst bij jezelf en eventueel samen met je kapper na of jouw haarstructuur wel geschikt is voor lang haar.

Wanneer je fijn haar hebt, is het aan te raden om niet verder dan schouderlengte te gaan, zodat het volume in het haar meer behouden kan worden. Misschien is het zelfs de moeite waard om laagjes te overwegen.

Met laagjes kun je lichtheid, beweging en volume toevoegen. Daarnaast kan men met laagjes de aandacht van rimpels en fijne lijntjes afleiden.

Ben je onzeker over de mogelijkheden voor het dragen van lang haar? Vraag dan hulp bij je lokale kapper. Heb je bijvoorbeeld een professionele kapper, dan weet je dat iemand met ervaring in het vak waarschijnlijk veel meer kan vertellen over jouw haar dan dat je zelf had verwacht.

Een ervaren kapper kan tips geven met betrekking tot het beste kapsel voor jouw haartype, maar kan ook tips geven op het gebied van verzorging.

Kort haar dragen

Er zijn veel vrouwen boven de 40 die zich met een kort kapsel gewoon beter voelen. Ondanks dat veel mensen het idee hebben dat de korte kapsels veelal hetzelfde zijn, zijn er ontzettend veel mogelijkheden, van klassieke kapsels tot opwindende korte snitten met piekjes en veel textuur. Een perfect voorbeeld zie je op onderstaande foto.

Foto: Pinterest

Gerelateerde artikelen

Bah, haaruitval

Door:

Was het maar waar dat we geen haarverlies hebben, dit is niet alleen bij mannen het geval. Helaas kunnen ook vrouwen last krijgen van haaruitval. Een paar losse haren kan geen kwaad.

Lees verder

FemNa40