Heb je een nikkelallergie, niet getreurd

Het is heel vervelend als je last hebt van een nikkelallergie. Heel veel make-up is dan niet geschikt voor je.

Maar gelukkig is hier een oplossing voor en bestaat er nikkelvrije make-up.

Solobiomooi is hier goed op ingespeeld en wil jou graag 'mooi' laten kennismaken met natuurlijke en biologische cosmetica en make-up.

 

Make-up in prachtige kleuren voor een stralend resultaat en die tegelijkertijd je huid voedt en beschermt. Minerale make-up die vaak vegan is en altijd dierproefvrij.

Allergische reacties zijn reacties van het afweersysteem op stoffen (bijvoorbeeld nikkel) van buiten het lichaam die normaal gesproken niet tot een dergelijke reactie leiden.

Als je overgevoelig bent voor nikkel en je komt ermee in aanraking dan kunnen de gevolgen heel vervelend zijn: eczeem, rode plekken, jeuk, blaasjes, schilfers en sommig plekken kunnen nat worden. Bekende plekken zijn oren (oorbellen), buik (spijkerbroek, riem) maar ook het gezicht (make-up).

Nikkel wordt regelmatig in reguliere cosmetica gebruikt. Met name in de poeders en in de kleuren bruin en donkerblauw.

Alle make-up die wij verkopen is minimaal getest op 30ppm (parts per milion ofwel 0,003%).
Volledig nikkelvrije make-up is nagenoeg onmogelijk om te fabriceren omdat nikkel een zoveel voorkomend metaal is op Aarde; 30ppm is zo'n klein percentage dat allergische reacties eigenlijk altijd uitblijven (ook al ben je er gevoelig voor).

www.Solobiomooi.nl

Foto voorpagina

Gerelateerde artikelen

De basis is belangrijk

Door:

Ga eens expirimenteren met make-up. Er zijn talloze manieren om je minpuntjes te verdoezelen of juist het mooie van jezelf naar boven te accentueren.

Lees verder

FemNa40