Verzorging voor de rijpe huid

Naarmate we ouder worden, verandert onze huid. En dus ook haar behoeften.

Zo heeft de huid van een vijftiger een andere verzorging nodig dan die van een veertiger.

Speciaal voor de rijpe huid lanceert Weleda in januari 2015 de Evening Primrose-serie: verstevigende gezichts- en lichaamsverzorging op basis van bio teunisbloemolie.

 

Waarom lanceert Weleda een verzorgingsserie voor de rijpe huid

Kim Goppel, specialist gezichts- en lichaamsverzorging: 'De rijpe huid wordt gekenmerkt door een verminderde stofwisseling, tragere herstelmechanismen en een afnemend regeneratievermogen.
Hierdoor heeft de huid ook minder weerstand. 

Vanaf de menopauze daalt het oestrogeengehalte aanzienlijk. De productie van collageen en elastine neemt af en er wordt minder talg aangemaakt. Als gevolg hiervan heeft de huid de neiging om droger te worden en verliest ze aan elasticiteit en spankracht. De gezichtscontouren worden slapper en rimpels kunnen dieper worden.

De rijpe huid heeft dus een aangepaste verzorging nodig, die vooral verstevigend werkt en beschermt tegen vochtverlies. De Evening Primrose-serie beantwoordt aan deze behoeften'.

Wat maakt de Evening Primrose-serie uniek?

Kim Goppel: 'De producten bevatten uitsluitend werkzame stoffen uit 100% natuurlijke ingrediënten die de huid verstevigen en het vochtgehalte op peil houden, de stofwisseling stimuleren en de weerstand verhogen. Het basisingrediënt is teunisbloemolie of evening primrose, rijk aan linolzuur en aan het zeldzame gamma-linoleenzuur. Ze beschermt de huid tegen vochtverlies, versterkt de huidbarrière, verbetert de huidelasticiteit en bevordert de regeneratie.

Andere ingrediënten zijn o.a. bijenwas, een destillaat uit hamamelis, extract uit pluimgierst, jojobaolie, cacaoboter, macadamianootolie, sesamolie, karitéboter, zonnebloemolie en tarwekiemolie. Nieuw zijn Sacha-inchi-olie en tijgergrasextract.

Sacha-inca-olie dankt haar unieke celregenererende en celactiverende eigenschappen aan de hoge concentratie omega 3 en 6 vetzuren. Tijgergrasextract is een sterke antioxidant die de collageenproductie en de celvernieuwing van de huid stimuleert. Natuurlijke etherische oliën van o.a. kardamon, magnolia en sandelhout geven de producten een frisse, bloemige geur.

Getest en goedgekeurd: Evening Primrose scoort een 8!

Uit werkzaamheidstesten, uitgevoerd door een onafhankelijk instituut, blijkt dat 73%** van de testers na gebruik van de dagcrème vaststelt dat hun huid steviger lijkt. Na gebruik van de oog- en lipcontourcrème ervaart 83%** dat de huid rond de ogen er gladder uitziet. Voor 65%** is dit ook het geval voor de huid rond de lippen. 

Ook Hettestpanel.nl kreeg de kans om de dagcrème, de body olie en de douchecrème uit te proberen.
De producten krijgen een gemiddelde score van 8 op 10. Ruim 2/3 van de testers gaat de serie verder gebruiken en ook aanraden aan vrienden en familie.

Waarom Evening Primrose?

1. 100% natuurlijk
2. Revitaliseert de rijpe huid
3. Stimuleert het natuurlijk vernieuwingsproces van de huid
4. Verbetert de gezichtscontouren
5. Versterkt de huidstructuur
6. Verbetert de elasticiteit en spankracht van de huid
7. Voedt de huid intensief
8. Stimuleert het eigen immuunsysteem in de huid

Een van de lezers van FemNa40 gaat het product ook testen en schrijft hier een review over.

Foto

Gerelateerde artikelen

After Summer

Door:

De meeste mensen hebben de vakantie inmiddels weer achter de rug. We genieten nog na, maar hebben ook ons vizier weer op de toekomst gericht.

Lees verder

FemNa40