Zo krijg je een stralende huid

Ik heb voor jullie weer een paar mooie tips om een stralende huid te krijgen.

Probeer het eens uit en bekijk het effect.

 

Beautysapjes

Water is het beautydrankje bij uitstek. Gemiddeld heb je dagelijks zo’n twee liter nodig om stralend voor de dag te komen. Toch is het niet verkeerd zo nu en dan wat extra’s voor je huid te doen bijvoorbeeld met een overheerlijk zelfgemaakt tomaten-, bessen- of bietensapje. Drie beautysapjes voor een stralende huid.

Tomatensap tegen rimpels

Tomaten bevatten vele gezonde vitamines en mineralen, zoals vitamine C, zink, calcium en ijzer. Maar tomaten zijn ook rijk aan lycopeen. Een stofje dat ervoor zorgt dat tomaten rood zijn. Hoe roder de tomaat, hoe meer lycopeen erin zit. Daarnaast is lycopeen ook een sterk antioxidant waarvan bekend is dat het huidveroudering tegengaat. Elke dag een tomaat houd je huid dus ook echt jong.

Nog beter is het om tomatenpuree of tomatensoep te eten. Hiervoor zijn de tomaten namelijk verhit waardoor er nog meer lycopeen vrijkomt en je nog meer antioxidanten binnenkrijgt. Van tomatenpuree kun je ook een lekker sapje maken. Doe een groot blikje tomatenpuree samen met 500 ml water en wat basilicum in de blender. Een paar tellen mixen en klaar is je gezonde tomatensapje.

Blauwenbessensap voor een stevige huid

Blauwe bessen zijn niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens heel goed voor je huid. Zo zitten ze boordevol antioxidanten, die ervoor zorgen dat je huid minder snel veroudert. Niet alleen helpen ze je huid jong te houden, ze bevorderen ook de aanmaak van collageen. Door regelmatig blauwe bessen te eten, zorg je ervoor dat je huid stevig en elastisch blijft.

Blauwe bessen kun je ook als sap drinken. Natuurlijk kun je dit kant-en-klaar kopen, maar beter is het om je sapje zelf te maken. Blauwe bessen bevatten namelijk de meeste antioxidanten als ze vers zijn en zonder dat er suiker aan is toegevoegd.

Voor een overheerlijk bessensapje doe je 250 gram verse blauwe bessen met een halve citroen in de blender of sapcentrifuge. Even mixen en klaar is je gezonde sapje.

Rode bietensap tegen acne en roodheid

Bieten zijn ontzettend gezond. Ze zitten bomvol vezels, vitamines en mineralen. Ook zit er het stofje nitraat in dat ervoor zorgt dat de cellen in je lichaam zuurstof beter op kunnen nemen. Sporters zweren bij hun dagelijkse portie bietensap. Ook staan bieten erom bekend acne en roodheid in de huid tegen te gaan. Ze werken namelijk ontstekingsremmend. Regelmatig een bietensapje zorgt dan ook voor een mooie egale huid.

Een bietensapje heb je zo zelf gemaakt. Doe een biet, een halve citroen en een halve appel in de blender en mixen maar. Door na het mixen het sap te zeven, wordt het mooi dun en kun je het goed drinken. Ook kun je er eventueel wat water aan toevoegen om het wat te verdunnen.

Wat is jouw tip in het najaar een droge huid te voorkomen? Laat het in de disqus hieronder weten of surf naar mijn website en laat daar een bericht achter.

www.furrow.nl

Gerelateerde artikelen

FemNa40