Hoe behoud ik m’n bruine teint?

Na de vakantieperiode begint het dagelijkse leven weer. Je hebt een lekker bruin kleurtje gekregen en je wilt deze graag nog een tijdje behouden.

Om de 10 dagen vernieuwt de huid zich en vervaagt de bruine kleur.

Graag geven we je hier enkele tips om je bruine kleur langer vast te houden, zodat je er nog langer van kunt genieten.

 

Bad en douchen

Als het slecht weer wordt, is het heerlijk om lang in bad te gaan liggen of lang onder de douche te staan. Probeer dit alleen niet te vaak te doen, het warme water droogt je huid uit, waardoor je je kleurtje sneller verliest.

Scrubben

We weten allemaal dat scrubben vooral belangrijk is voor dat je gaat zonnen. Hiermee verwijder je de dode huidcellen en word je sneller en egaler bruin. Heb je al die mooie bruine kleur, ga dan niet al te enthousiast scrubben, want hierdoor vervaagt je bruine kleur. Wil je wel scrubben, gebruik dan een milde scrubcreme. Dit zorgt ervoor dat alleen de huidschilfers verwijderd worden en niet je bruine kleur.

Water

Dit is eigenlijk overbodig te melden, want het is alleen maar goed om veel water te drinken voor je gezondheid, maar het zorgt ook voor een betere doorbloeding. Door een betere doorbloeding sterven huidcellen minder snel af en behoud je dus langer je mooie bruine kleur.

Hydrateren

Verwen je huid na het zonnen altijd met een flinke laag after-sun. Ook na de vakantie is het goed om je huid te blijven hydrateren met een lekkere bodylotion. Dit zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt. Gebruik een bodymilk met liposomentechnologie. Dit zijn microscopische vetkogeltjes, die hydraterende substanties in de diepere huidlagen inbrengen.

Voeding

Probeer veel producten te eten die bèta-carotenen bevatten. Dit is een sterk antioxidant dat de veroudering van de huid tegengaat. Onder andere wortels, spinazie, koolsoorten en mandarijnen zitten bomvol bèta-carotenen.

Make up

Met een subtiele bronzige poeder geef je je huid een glans, waardoor je  een stuk bruiner lijkt.  Breng eventueel ook wat glanspoeder of bronzing powder aan op je decolleté, benen en armen.

Bruin zonder zon

Uiteindelijk kun je niet geheel voorkomen dat de kleur vervaagt. Door een bruin zonder zon te gebruiken of door gebruik te maken van de zonnebank, kun je je kleur toch nog behouden. Let bij het gebruik van een zonnebank goed op dat je niet verbrandt. Bij het vervellen verlies je een dikkere huid dan normaal, waardoor je kleur eerder weg is.

Mochten alle bovenstaande tips om bruin te blijven voor jou niet werken, dan is faken ook nog een optie. Door af en toe gebruik te maken van een zonnebank of een zelfbruiner, doorstaat jouw bruine huidje de koude en zonloze Hollandse herfst.

Gerelateerde artikelen

FemNa40