Vermijd de volgende producten

Veelgehoorde oplossingen zijn om je haar te bleken met citroen, een pukkeltje wegwerken met tandpasta of een scrub zelf te maken.

Wat we allemaal niet doen om die mooie huid te behouden en toch zijn er een aantal producten die je eigenlijk niet op je gezicht moet smeren.

Ik (furrow) laat je hier de top 5 DIY ingrediënten zien die je beter kunt vermijden.

 

Citroen

Dat je haar lichter wordt zodra er citroen aan te pas komt, zegt eigenlijk al genoeg over de kracht. Je mag er dan wel blond van worden, helaas gaat het meestal ook gepaard met droog en beschadigd haar.

Behalve voor je haar wordt citroen ook vaak gebruikt om acne te behandelen of om pigmentvlekken te verminderen. Effectief is het wel, maar het zuur van een citroen tast de pH-waarde van je huid zodanig aan,
dat je niet meer beschermd bent tegen o.a. vrije radicalen (lees: huidveroudering).

Melk

Melk heeft een verzachtend en verzorgend effect op de huid en vind je niet voor niets veel terug in zeep en badproducten. De eiwitten hydrateren de huid en de vitamines A en D in de melk hebben een verjongend effect. Op zich niks mis mee, zou je denken.

Toch is het zo dat niet iedereen even goed op melk reageert. Hij kan voor irritatie van de huid zorgen, maar bijvoorbeeld ook een branderig en tintelend gevoel geven. Sowieso is het misschien een goed idee om melk in alle vormen te vermijden als je last hebt van een onrustige huid. Dus ook niet meer drinken.

Bodylotion

Heb je geen zin om je hele toilettas mee te slepen naar de sportschool en zie je geen bezwaar om af en toe bodylotion op je gezicht te smeren? Misschien toch verstandiger om voortaan één potje extra in je sporttas mee te nemen. Een bodylotion is vaak veel te vet en echt gemaakt voor je lichaam.

Ook voor de populaire babyolie geldt dat hij perfect is voor droge scheenbenen, maar je gezicht wordt er niet echt blij van. Daarnaast bevatten veel producten voor het lichaam ook parfum en andere ingrediënten die je liever niet op een gevoelige huid gebruikt.

Tandpasta

Over de vraag of tandpasta een puistje daadwerkelijk uitdroogt, hoeven we geen woorden vuil te maken.
Geen puistje is tegen zoveel geweld bestand, maar de menthol en fluoride beschadigen (en verbranden ze soms zelfs!) je huid. En het herstellen van die schade duurt een stuk langer dan dat die hele pukkel zichtbaar zou zijn geweest.

furrow/top-5-diy-ingredienten-die-je-beter-kunt-vermijden

Vaseline

Nu de winter voor de deur staat, wordt vaseline vaak gebruikt om droge lippen te bestrijden. Toch bereik je juist het tegenovergestelde. Vaseline sluit namelijk de huid af. Het vocht kan er dan niet meteen uit, maar er kan ook niets meer in. Daarnaast zit de talg en het vuil op je huid vast. Grote kans dus dat je naast droge lippen, ook kleine ontstekingen rond je mond ziet verschijnen.

www.furrow.nl

Gerelateerde artikelen

FemNa40