Wenkbrauwlift met botox

Naarmate je ouder wordt, kunnen je oogleden gaan hangen en kun je last krijgen van een vermoeid uiterlijk.

Wil je hier vanaf komen, dan kun je kiezen voor een ooglidcorrectie of voor een wenkbrauwlift.

Het is soms lastig om hier een keuze in te maken.

 

Maaike Dorsteen van Furrow heeft gesproken met cosmetisch arts Tom van Eijk. 'Naarmate je ouder wordt, wordt je voorhoofd langer, waardoor automatisch ook je wenkbrauwen naar beneden zakken.

In je gezicht heb je maar één spier (lees: frontalis) die je wenkbrauwen omhoog trekt. De frontalis is de spier die zit tussen je wenkbrauwen en je haargrens. Als je hem aanspant, dan zie je vanzelf allerlei horizontale rimpels op je voorhoofd ontstaan'.

Wat doen de andere spieren?

De rest van je spieren rond je ogen trekken je wenkbrauwen juist weer naar beneden. Zo zorgt fronsen,
maar bijvoorbeeld ook het samenknijpen van je ogen in de zon ervoor dat je wenkbrauwen naar beneden zakken.

'Huidverslapping of de zwaartekracht is hier vaak maar deels verantwoordelijk voor. De kracht van de spieren waarmee je fronst of je ogen samenknijpt is vele malen groter. Zelfs zo sterk, dat er ook in rust een bepaalde spanning op die spieren kan komen te staan. Met als gevolg: hangende oogleden'.

Zodra je wenkbrauwen gaan zakken heb je kans op de welbekende vermoeide blik, krijg je last van hangende oogleden of merk je dat je steeds vaker te horen krijgt dat je niet zo chagrijnig moet kijken.

Injectables

Met behulp van injectables kun je soms de stap naar de plastisch chirurg een aantal jaren uitstellen.
'Behalve door botox boven de wenkbrauwen te gebruiken, kun je ook de spieren die je wenkbrauwen naar beneden trekken minder sterk maken.

Door de fronsrimpel en kraaienpootjes te behandelen, zorg je er automatisch voor dat je wenkbrauwen iets gelift worden waardoor hangende oogleden meestal ook al iets verminderd worden'.

Je hoeft trouwens niet bang te zijn voor de zogenoemde mefisto-look, waarbij je wenkbrauwen door botox zo hoog staan dat je constant verbaasd kijkt.

'Deze gevreesde look ontstaat door te hoog geplaatste botox in de frontalis. En dat is nu de spier die je vermijdt bij een wenkbrauwlift met botox, aangezien hij juist de wenkbrauwen omhoog trekt'.

Een nadeel van de botox wenkbrauwlift is dat na 3-4 maanden de botox weer is uitgewerkt en je terug zult moeten voor een touch-up.

Gerelateerde artikelen

FemNa40