Omelegg

Deze week liep ik rond vijven langs een zaakje waar én keiharde muziek gedraaid werd én keihard schoongemaakt werd.

Ehm... welke eetgelegenheid gaat er nou zo vroeg dicht? Omelegg, dus. Ome-wattuh?

Omelegg, de eerste omeletterie van Nederland.

 

Hier serveren ze ontbijt. En laat ontbijt. En lunch. En -vooruit- late lunch. Geen wonder dat hier dus vooral vóór de avond gepiekt wordt! En dat met ei, ei en nog meer ei. In eindeloze variaties. Is dat niet saai? Integendeel!

Trendy boerderijtje

Omelegg werd bedacht door twee besnorde broers. Inmiddels zit het er altijd stampvol en gaan er in een razend tempo zo’n 5000 eieren per dag door. Dat betekent ontbijten, terwijl er om je heen met veel rumoer - en nog veel meer lol - gewerkt wordt. Kwam je voor rust?

Achterin staat een grote tafel, waar je kan lezen en laptoppen. De zaak is ingericht met hout. Veeeeel hout.
Oh en rieten manden, planten en gezellige bankzitjes. Het geeft allemaal een hip-en-happening, maar toch lekker landelijk gevoel.

Ook leuk: bloemetjes op tafel, schoolbordjes met toffe wifi-passwords en gave gastenboeken.
Behoorlijk creabea hier. Maar de eyecatcher in het interieur is toch wel de open keuken. Die loopt door de hele zaak, tot en met de spoelkeuken aan toe en is gedecoreerd met knoflookstrengen, kistjes tomaten en verleidelijke baksels. Ei ei ei, we zijn zo blij…

Het is hier moeilijk kiezen

De menukaart is ook van hout. Met daarop een niet-normaal-groot-aanbod aan eiergerechten.
Natuurlijk ‘gewoon’ met ham, bacon, kaas en gerookte zalm of kip, maar ook spannende combo’s met pindakaas, banaan, dadels en walnoten. En ludieke namen als Billy Goat, Greek Wedding, The Italian Job en Spicy Mariachi.

Te avontuurlijk? Je kunt ook zelf samenstellen. Dan kies je uit omelet, uitsmijter, roerei of zelfs alleen eiwit,
met daarbij bijvoorbeeld broccoli, puntpaprika, spinazie, chorizo of gorgonzola. Vet anti-katervoer of post-work-out-meal? You choose.

Dacht je dat we klaar waren? Ze serveren er ook nog eens de hele dag door van die fijne ontbijtarrangementjes, shakshukapannetjes, panini’s en een kipburger. Genoeg gekakeld... gaan!

  • Wat? Omelegg
  • Waar? Ferdinand Bolstraat 143, De Pijp
  • Wanneer? Weekdays vanaf zeven, in het weekend vanaf acht uur
  • Weetje? 'We did the research, the egg was first'

Gerelateerde artikelen

FemNa40