Nierstichting start zoutarme bakactie

‘Wie van zijn nieren houdt, eet minder zout’.

Met deze boodschap vraagt de Nierstichting de komende weken extra aandacht voor het vele zout in ons eten.

 

Op 12 maart was het World Kidney Day en die dag staat in het teken van het belang van gezonde nieren en het voorkomen van nierschade. Minder zout eten betekent minder kans op nierfalen. Om zoutarm eten te stimuleren, startte de Nierstichting met de verkoop van speciale bakpakketten om met minder zout koekjes en andere gerechten te bakken. 

Bijna iedereen in Nederland (85%) eet teveel zout. Dat gebeurt vaak zonder dat we het weten, want zout zit als smaakmaker in talloze producten. Teveel zout verhoogt de bloeddruk en daarmee het risico op nierschade. Minder zout betekent ook dat minder mensen kans lopen op nierfalen waardoor ze gedialyseerd of mogelijk zelfs getransplanteerd moeten worden.

Elke gram minder zout scheelt jaarlijks minstens 60 patiënten die moeten gaan dialyseren. De Nierstichting weet als geen ander wat het betekent om te leven met nierschade of nieren die helemaal niet meer werken.

Minder zout, net zo lekker

Eten met minder zout, is lekker. Veel mensen willen dat ook en zijn op zoek naar alternatieven voor zout en informatie over lekker zoutarm koken. Daarom verkoopt de Nierstichting speciale bakpakketten die lekker en zoutarm bakken mogelijk maken. Het bakpakket bestaat uit een koekjesuitsteker  in de vorm van een nier,
een koekjesrecept en een online kookboekje met volop inspiratie voor zoutarme bakrecepten.

De speciale doos waarin het pakket wordt thuisbezorgd, bevat ook verkoopzakjes en is tevens display. Het is namelijk de bedoeling dat kopers van het pakket hun koekjes aan de man brengen. De opbrengst is bestemd voor de Nierstichting, die daarmee nierschade kan helpen voorkomen. 

Bak mee voor nierpatiënten

Help mee om meer mensen bewust te maken van het belang van minder zout én laat iedereen proeven dat bakken met minder zout heerlijk is. Bak zoutarme koekjes voor de Nierstichting!

Bestel het speciale bakpakket inclusief zoutarme bakrecepten voor € 5,00
via actie.nierstichting.nl/koekjesbakken. Verkoop de koekjes op de club, het werk of op school en stort de opbrengst heel gemakkelijk via je eigen actiepagina.

Bron

Gerelateerde artikelen

FemNa40