Slim verbouwen betaalt zich uit

Tegenwoordig kiezen veel mensen ervoor om te verbouwen. Zeker in de afgelopen jaren met de onzekere huizenmarkt is er veel gekozen voor het aanpassen van het huis om extra ruimte te creëren of de indeling praktischer te maken.

Tegenwoordig wordt er echter ook steeds meer aandacht besteedt aan het duurzame aspect. Zo kun je naast het plaatsen van een dakkapel kiezen om er gelijk zonnepanelen op aan te brengen.

 

Waardevermeerdering

Veel mensen hebben geïnvesteerd in hun huis. Door aantrekkelijke btw percentages en scherp geprijsde offertes waren deze de afgelopen jaren voordelig. Nu de crisis echter voorbij is, trekt de markt in de bouw weer aan waardoor er weer wachtlijsten ontstaan. Deze wachttijd geeft je nog eens de kans goed na te denken op welke manier je je huis wilt veranderen.

Ga je alleen voor de extra ruimte of wil je juist je keuken openbreken? Het is goed om hier stap voor stap mee bezig te zijn en je te laten informeren over subsidies met betrekking tot duurzaamheid. Daarnaast kunnen de vaste lasten aanzienlijk afnemen waardoor je een gedeelte op lange termijn kunt terugverdienen.

Trends

Natuurlijk wil je als moderne huisvrouw mee met de moderne trends. Het duurzame aspect zul je dus in een vroeg stadium al bouwtechnisch moeten toepassen. Woon je in een stedelijk gebied, waar de grondprijzen hoog zijn dan levert het vooral veel op om zo praktisch mogelijk om te gaan met de beschikbare ruimte.
Bijvoorbeeld bouwbedrijf Breda kan je adviseren over de nieuwste mogelijkheden.

Ruimte creëren

Veel mensen vinden de nieuwste ontwikkeling van de sociale keuken interessant. De laatste jaren zijn er in huizen ook veel afgesloten keukens gebouwd. Wanneer hierin dragende muren de afscheiding vormen tussen woonkamer en keuken is het lastig om deze open te breken. Het is echter wel mogelijk met nieuwe sterke metalen die de draagfunctie. overnemen.

Wanneer je in een oud herenhuis woont, loop je ook tegen verscheidene problemen aan. Veel bewoners zijn bezig met het moderniseren van deze huizen. Ze hebben echter veel verschillende levels. Vaak ligt de keuken bijvoorbeeld een meter hoger dan de woonkamer. Vaak kunnen architecten hier praktische oplossingen voor bedenken die je huis juist ruimer laten lijken.

Gerelateerde artikelen

De Mentor

Door:

Voor de grote vakantie maakte mijn oudste zoon kennis met zijn mentor en zijn nieuwe klas, Een mentor die slecht kon communiceren.

Lees verder

FemNa40