Tijd voor time management?

Werk je om te leven of leef je om te werken?

 

Tijdsbesteding of time management

Tijd, soms een vriend, soms een vijand van de ondernemer. Wanneer we 50, 60 of meer uur per week in ons bedrijf stoppen (en wie telt de uren in het begin?), hebben we dan nog tijd voor andere belangrijke zaken in ons leven.

Leef je om te werken of werk je om te leven?

Is het belangrijk om je bedrijf te runnen, voldoende inkomen te hebben, een zinvolle tijdsbesteding en invulling van je leven te hebben? Waarschijnlijk allemaal ja. Of heb je een gezin dat af en toe ook aandacht wil?

En misschien is het zinvol om af en toe 'de boel de boel' te laten en voor ontspanning te kiezen. De boog kan tenslotte niet altijd gespannen staan.

Kruis in de agenda

Ik heb geleerd in een management cursus dat je eerst de kruizen in je agenda zet op de tijdstippen waarop je van jezelf mag ontspannen. Oftewel NIKS doet, niks hóeft te doen. Voor alle actieve ondernemers een lastige opgave, die kruizen plaatsen en vooral het niets doen.

Pas daarna ga je de agenda invullen met tijden of dagdelen voor afspraken en andere zaken. Ik kan je echter verzekeren dat dit altijd weer mooie momenten en soms inzichten en ideeën gaat opleveren en kan je aanraden om dit vooral wel te doen.

Ontspanning versus inspanning

De tijd die je besteedt aan inspanning en de tijd die je aan jouw onderneming besteedt, die is meestal vele malen hoger dan die je aan ontspanning besteedt. Know you’re numbers, ken je getallen.

De getallen die aangeven hoeveel inspanning je moet leveren, hoeveel acties je moet doen om tot het gewenste resultaat te komen. Ken je je getallen? Kan ik je helpen om deze in kaart te brengen?

Foto


 

Gerelateerde artikelen

FemNa40