Werk in uitvoering

De eerste klanten zijn een feit, dan alleen nog maar werk uitvoeren.

 

Hoera! De eerste klanten zijn binnen

Nadat je de eerste klanten hebt binnengehaald, denk je dat je 'alleen nog maar' hoeft te werken, maar niets is minder waar. Je mag werken voor deze klanten of soms met deze klanten.

Daarnaast blijft het belangrijk om de PR acties te doen, de sociale media bij te houden, de administratie. Kortom er komt alleen maar meer werk bij.

Hoera, ik ben een ondernemer?

Ik bevind mezelf op een punt waar ik me afvraag waaróm ik ondernemer ben geworden en waarom ik dit leuk vind. Hmmm, wat is jouw antwoord op deze vraag? Denk je er wel eens (stiekem) over om weer in loondienst te gaan? Of is dit op het moment dat je klanten hebt écht een gepasseerd station?

Wanneer je voor jezelf weet waarom je ondernemer bent geworden en wat je daar vooral leuk aan vind, dan is het leuk en lijkt het geen werk meer. Flierefluitend ga je naar je volgende klanten en groei je naar een vast inkomen.

Pfff de druk van de financiële ketel?

Op het moment dat je voldoende klanten hebt om een reeël inkomen voor jezelf uit je bedrijf te halen (wat voor iedereen verschillend is natuurlijk), wordt het ondernemen pas echt leuk. De druk is van de financiële ketel en de ontspanning komt erin. Dit is vaak een punt waarop de klanten bijna 'als vanzelf' binnengehaald worden.

Tijd voor time management? Hierover later meer.

Gerelateerde artikelen

AU!

Door:

Er is iets gebeurd. Iemand heeft iets gezegd, iets gedaan of juist nagelaten en ik voel me gekwetst. Begrijp je dat? Hoe zou jij je voelen als iemand die je dierbaar is zo onzorgvuldig met je omgaat?

Lees verder

FemNa40