Help! Ik word geleefd!

Drie weken lang ging het goed. Maar ´t is weer mis. Ik heb verloren van de waan van de dag.

Ik word weer opgeslokt door alle afspraken en verplichtingen. Herken je dat?

Alle goede voornemens ten spijt ben je weer in je oude straatje beland?

 

Nee, nee, nee

Geen tijd om even stil te staan, geen tijd meer voor een weekplanning. En ik weet hoe goed het is om even stil te staan. Even een weekplanning maken. Met mijn levensmissie in m’n  achterhoofd. Zoals Covey mij geleerd heeft in zijn boek Prioriteiten.

Kort samengevat: levensmissie bepalen (heb ik al gedaan), maximaal zeven rollen formuleren die ik in mijn leven vervul (heb ik ook al gedaan) en vervolgens een weekplanning maken. Tja, dat kost me nog geen half uur per week en levert me ontzettend veel voordelen op. Keuzes maken wordt een peulenschil. En toch gaat het mis. Toch doe ik het niet.

Nu wel

Nu sta ik stil. En maak ik twee fundamentele afspraken met mijzelf.

  • Vanaf nu maak ik op vrijdag een weekplanning voor de komende week. De maandag is daar te vol en te druk voor en dan neem ik blijkbaar niet de tijd om even stil te staan bij wat er écht belangrijk is.
  • En deze is de allerbelangrijkste: één dag per week heb ik geen afspraken. Dan heb ik tijd om ‘gewoon mijn dingen te doen’. Dingen die ook gedaan moeten worden. En die er zo snel bij inschieten.

 

Ach, het is zo simpel. Nu nog leren om me aan mijn eigen afspraken te houden.

En jij?

Kun je goed keuzes maken? Of zou je ook willen leren om op deze manier te werken? Ja? Je weet me te vinden…

Deze blog is een van de 21 in ‘leuk? ja! tja…’ waar ook Paula’s maandagse Wijsheden van de Week in staan, beide leren ze je anders te kijken, vrolijker te denken en daardoor leuker te leven. Het boekje is te bestellen in haar webwinkeltje

Gerelateerde artikelen

AU!

Door:

Er is iets gebeurd. Iemand heeft iets gezegd, iets gedaan of juist nagelaten en ik voel me gekwetst. Begrijp je dat? Hoe zou jij je voelen als iemand die je dierbaar is zo onzorgvuldig met je omgaat?

Lees verder

FemNa40