Storm in een glazen kraan

Shoppen en sparen kunnen we eindeloos doen, bijvoorbeeld voor een nieuwe designbank, kleed of tafel.

Het uitzoeken voor andere dingen in huis nemen we voor lief, zoals de kranen. Waarschuwing: na het zien van de nieuwste innovatie van Axor zul je minachtend naar de saaie kraan in de badkamer kijken en je afvragen of het niet eens tijd wordt voor iets spannends.

 

Verder lezen is dus op eigen risico

Wat deze Axor Starck V kraan uniek maakt? Niet alleen werd het uiterlijk vormgegeven, maar ook de manier waarop het water er doorheen stroomt. Binnen in de kraan ontstaat een waterkolk of vortex, die te zien is door het transparante kristalglas.

De organische vormen en de open uitloop werden getekend door sterontwerper Philip Starck, het idee voor een waterkolk leefde al lang in het familiebedrijf van drie generaties Grohe, maar bleef een droom tot de technologie die nu ontwikkeld is.

Ook zij die vooral functionaliteit verwachten van een kraan zullen weinig op te merken hebben: enorm zuinig met een waterdoorlaat van 4 liter per minuut voelt het door de open uitloop toch als een grote hoeveelheid én de glazen uitloop kan gewoon in de vaatwasser.

Innovatie en schoonheid die ruimschoots beloond werden met de Wallpaper Design Award en de Interior Innovation Award die vorige maand werd uitgereikt op de IMM Cologne door de German Design Council.

Maar waar het hier natuurlijk echt om draait is beleving: dit is water zoals je het nooit eerder meemaakte!

Bron: Perscentrumwonen / Woonmodetrends.nl

Gerelateerde artikelen

Theeritueel in stappen

Door:

Zens: de rituelen van het theezetten, het prachtige design en mooie materialen. De rust die daarvan uitgaat, brengt je helemaal in ZEN. En dat is natuurlijk ook de bedoeling.

Lees verder

FemNa40