Klein bedrag? Pinnen mag!

De slogan is vast bij u bekend en in oktober 2010 won de campagne hiervoor nog een Effie (prijs voor effectieve campagne).

 

Met een campagne werden consumenten aangemoedigd om ook kleine bedragen niet meer contant te betalen, maar met de pinpas af te rekenen. Steeds meer ondernemers, horecagelegenheden en zelfs collectanten kunnen niet meer zonder een pinautomaat.

Handig?

Op het eerste gezicht lijkt het veelvuldig pingebruik heel erg handig. En dat kan het natuurlijk ook zijn. Boodschappen pinnen bij de supermarkt, bij de drogist nog wat pinnen, kopje koffie bij de horecagelegenheid pinnen, auto voltanken met de pinpas, verlenging sportabonnement pinnen, nieuw shirtje pinnen, collecte kankerfonds aan de deur pinnen en ga zo maar door. En voor je het weet, heb je eigenlijk meer gepind dan dat je gedacht had en sta je rood bij de bank.

Overzicht behouden

Schulden worden meestal veroorzaakt door gebrek aan overzicht. Roodstand bij de bank kost heel wat rente. Veel meer dan wat het spaargeld opbrengt. Het is niet zo handig om EN rood te staan EN te sparen en dan is het verstandiger om eerst het banksaldo aan te zuiveren en dan pas te sparen. Maar als je geen spaargeld hebt en je hebt wel een roodstand bij de bank, dan is het verstandig om zo snel mogelijk je uitgaven te beperken. Met het verlagen van het opnamelimiet kun je al snel paal en perk stellen aan het aantal pintransacties. Een ouderwetse, maar zeer praktische tip, is het opnemen van contant geld en daar al je noodzakelijke uitgaven van te doen. Dan is het heel simpel: op is op. Deze manier van geld uitgaven dwingt je al heel snel tot het maken van keuzes en kan je helpen om weer opnieuw overzicht te krijgen in al je uitgaven.

Gerelateerde artikelen

FemNa40