Boetedoening

Ik heb besloten om 10 kg af te vallen en fitter te worden en mijn goddelijke lichaam terug te krijgen na een hardloopwedstrijd, afgelopen augustus in Gurro, Val Cannobina.

Ik dacht dat ik het parcours van 6,5 km met een hoogteverschil van 550 meter in maximaal 50 minuutjes af kon leggen en de aangeboden bourgondische maaltijd ter gelegenheid van het dorpsfeest snel in het bereik had.

 


Van de 33 deelnemers werd ik voorlaatste met de miserabele tijd van 1 uur en 18 minuten. De winnaar was een jonge knul van 60 kg, dun als een tandenstoker, met een tijd van 36 minuutjes. De eerste vrouw aan de finish had een tijd van 58 minuutjes.

Herkenning gedrag

Elke stap die ik deed in dit prachtige parcours tussen eeuwige eiken met de kleur van een olifantenhuid en de groene vallei, elke meter tussen de grijze  stenen van het pad en de dikke boomwortels in reliëf.

Elke passage, elke trap naar boven, elke druppel zweet en het bonzen van mijn hart was een herkenning van mijn gedrag aan tafel. Elke zonde aan tafel, elke kwam langzamerhand naar boven om mij pijn te doen.

Die veldloop was een fenomenale boetedoening voor mijn ziel.

Consequente maatregelen

Terug in Nederland heb ik simpele maar wel consequente maatregelen getroffen. Geen boeken van goeroes, geen pilletjes en geen poedertjes, geen diëtisten, nada de nada. Alleen een sterke wil, een paar ontberingen, een paar versoberingen en veel, veel beweging.

's Ochtends een kopje thee zonder suiker, een sinaasappelsap, een sneetje notenbrood met honing en een kopje koffie zonder melk of room. Voor de lunch twee sneetjes biologisch en voedzaam brood met 2 plakjes kaas en 2 plakjes achterham, geen mayonaise en geen boter.

Om 15:00 uur als tussendoortje een appeltje of een perzik. 's Avonds eet ik van alles maar in mindere mate als ik normaliter gewend was, met het oog op veel groente en vis en weinig vlees. Veel water en (mijn enige concessie) een paar (2) glaasjes wijn. Een stukje parmigiano voor de smaak, de korst van een broodje, geen toetje en geen 'after dinner' met cognacje en sigaartje.

Uiteraard wandelen voor minimaal 1 uur per dag, 2 keer per week hardlopen, 100 km per week fietsen met mijn fietsmaten.

Resultaat

In 15 dagen ben ik 3 ½ kg afgevallen en wat nog belangrijker is: ik voel me beter en fitter! Voor kerst kan ik aan mijn kledingmaker een maatje minder vragen voor mijn nieuwe kostuum.

Gerelateerde artikelen

‘Groene’ cola

Door:

Afgelopen week heeft Coca-Cola groot uitgepakt: eindelijk is er nu supergezonde cola met een milieuvriendelijke verpakking. Speciaal voor dit product is het concern afgestapt van de vertrouwde kleuren rood met wit.

Lees verder

FemNa40