The Greek Mountain Tea

Dit blog is een introductie van The Greek Mountain.

Een nieuw Amsterdams merk dat een klassieke Griekse kruidenthee naar Nederland brengt.

 

Ik heb mijn hele carrière gewerkt in design - het creëren van merken en ontwerpen van verpakkingen voor producten die we kopen en elke dag gebruiken.

Hoe een pak eruit moet zien, wat het moet zeggen en wie het moet aanspreken. Het was geweldig leuk om te doen voor anderen, dus kun je je voorstellen hoe geweldig het zou zijn om een merk te creëren voor jezelf en dat je kunt kopen in de winkel of als drankje in een cafe.

Het begin

Mijn avontuur met het creëren van mijn eigen merk begon met een kopje thee dat mijn Griekse echtgenoot Mixalis me aanbood bij thuiskomst en omdat ik typische Brits ben, zei ik natuurlijk ja.

Ik verwachtte een goed oud Engels brouwsel met melk, maar kreeg een een kopje kruidenthee geurend naar citrus en dennenachtige smaak en gezoet met Griekse honing. Ik was nogal sceptisch en dronk de thee langzaam, maar was onmiddellijk gecharmeerd door de smaak en het rustgevende en verzorgende gevoel dat het me gaf.

Mijn man Mixalis was net terug van een bezoek aan zijn tante Koula in Griekenland en zijn koffer was bomvol met zakken en tassen van een soort van kruiden. Ik kreeg te horen dat het Shepherd's Tea (ook bekend als Sideritis) was en dat deze smaak moeilijk te vinden was, zeker niet in de vele Nederlandse of Belgische winkels die hij bezocht heeft op zoek naar thee.

We spraken erover en vroegen ons af... als zoveel mensen in Griekenland van Shepherd’s Tea houden, misschien dat de mensen het hier ook lekker vinden! Misschien dat dit ons merk kan worden.

We hebben de daad bij het woord gevoegd en zijn samen met twee vrienden, Manolis en Claire, begonnen om het merk ‘The Greek Mountain’ in de markt te zetten.

Op onze familievakanties reden we op en neer in de bergen op zoek naar de beste kwekers in Griekenland en vroegen Nederlandse smaakexperts en theesommeliers onze melanges te testen.

Na het proberen van veel verschillende soorten herdersthee - thee heeft in elke regio een andere smaak - hebben we gekozen voor Sideritis scardica. Deze soort heeft een hoge kwaliteit en wordt duurzaam geteeld boven 1300m op het wilde rotsachtige landschap van Mount Olympus.

De smaak is veruit superieur aan de andere soorten die we geprobeerd hebben. Bovendien houden we van het werken met een kweker die in kleinschalige teelten gelooft en waar het plukken nog met de hand gebeurt en de thee nog in de openlucht gedroogd wordt, zoals dat ook generaties hiervoor is gedaan.

Op onze zoektocht hebben we ook onderzocht waarom Grieken zo afhankelijk zijn van de herdersthee. Afgezien van de geweldige smaak drinken ze Sideritis al eeuwenlang om te ontspannen, te genezen van verkoudheid, om de spijsvertering te kalmeren en voor algemene pijntjes.

Nu hebben we ontdekt dat Shepherd's thee rijk is aan anti-oxidanten en het heeft een anti-bacteriële eigenschap. Studies tonen aan dat het cholesterol verlaagt en het kalmeert hyperactiviteit en recente studies tonen aan dat de Duitse Shepherd's Tea het geheugen en het leren verbetert en de symptomen van de ziekte van Alzheimer vermindert.

Nu het merk langzaam groeit, begin ik het te zien in de winkels en op de planken. Het was een prachtig moment toen ik langs een etalage liep en vol trots onze verpakkingen zag liggen.

The Greek Mountain, gevuld en met de hand geplukte bloesem, rechtstreeks uit de bergtop, die de mensen in Nederland de geuren en het kalmerende hoofd van de Griekse god brengt!

Tekst: Annie Peutrell

Gerelateerde artikelen

FemNa40