Heerlijk, bosbessen!

De bosbes is een van de toppers onder het fruit, vol antioxidanten en vitamines. Hoe roder het fruit hoe meer antioxidanten, dus staat de bosbes samen met frambozen, aalbessen, granaatappels, kersen, aardbeien aan de top.

Bosbessen zijn bovendien goed voor je geheugen, werkt tegen rimpels, herstelt de huid, doordat er ellaginezuur inzit.
Daarnaast zorgt de vitamine C ook nog eens voor een jonge huid....

 

Goed te bewaren

Wat het mooie is, ze zijn nog caloriearm ook, dus goed voor de lijn. Heb je er teveel ingekocht? Je kunt ze gewoon invriezen, gelijk makkelijk voor het maken van een heerlijke smoothie!

Suggesties

Door een salade zijn ze ook erg lekker en natuurlijk ook als toetje:

Meng diverse schoongemaakte, klein gesneden soorten rood fruit door elkaar. Voeg wat fijngehakte munt erdoor en klaar is Clara. Zet de schaal een half uurtje in de koelkast en eet smakelijk.

Hou er wel rekening mee dat als je de bosbes gaat verhitten en suiker toevoegt, het gezonde voordeel doe je daarmee teniet. Dus acuut aan de bosbessenjam gaan schiet niets op... lekker vers, zo uit het handje, heerlijk!
 

Gerelateerde artikelen

FemNa40