De helende eigenschappen van de ui

Uien zijn er niet alleen om mee te koken, maar zijn ook een uitstekend middel tegen het bestrijden van ziekten. 

Je leest dat laatste deel correct; uien kunnen helpen bij het bestrijden van verkoudheid, koorts en griepachtige symptomen.

 

Oorpijn

Als je ooit oorpijn hebt, probeer dan deze eeuwenoude self-healing truc. Pak een ui, snijd hem open en neem het centrale gedeelte ervan. Plaats het stukje ui in de opening van je oor voordat je gaat slapen en als je wakker wordt, voel je je veel beter.

De ui verzacht het oorsmeer en is gemakkelijk te verwijderen. Het zorgt ervoor dat de ontsteking 's nachts op een natuurlijke en effectieve manier de pijn verminderd.

Voeten

De Chinezen hebben duizenden jaren geleden al ontdekt dat de zenuwuiteinden aan de onderkant van de voeten nauw verbonden zijn met ons zenuwstelsel. Als je een gesneden ui aan de onderkant van de voeten legt, doodt dat de ziektekiemen en bacteriën.

Dit komt omdat een ui van nature sterke antibacteriële en antivirale eigenschappen heeft. Het fosforzuur,
het spul dat verantwoordelijk is voor het maken dat je gaat huilen bij het snijden van een ui, komt in de bloedbaan en helpt het bloed te zuiveren.

Hierdoor is je lichaam beter voorbereid om te vechten tegen infecties en ontstekingen. Neem voor het slapen gaan een rode of witte ui en snijd deze in platte schijfjes zodat ze gemakkelijk kunnen worden aangebracht aan de onderkant van je voeten.

Trek een paar sokken aan om de uien op hun plaats te houden. Als je wakker wordt, gooi je de uien weg. Het is heel simpel. Tijdens het slapen zal het vocht van de ui de huid indringen en absorbeert het gifstoffen waardoor het bloed wordt gezuiverd.

Geur

Als je je zorgen maakt dat alles gaat stinken, bijvoorbeeld de slaapkamer, oren of voeten, wees gerust.
De natuurlijke eigenschappen van de uien helpen ook mee om de lucht in de ruimte te zuiveren en omdat het bacteriën doodt, elimineert het de belangrijkste factor die bijvoorbeeld zweetvoeten veroorzaken.

Het kan dus zomaar zijn dat je door het gebruik van uien in oren of onder je voeten dit juist het ding is wat je lichaam nodig heeft. Het is goedkoop en bevat alle natuurlijke ingrediënten om van bovenstaande klachten af te komen.

Probeer het eens en kijk of het werkt. Wij zijn daar benieuwd naar, dus laat een comment hieronder achter.

Bron

Gerelateerde artikelen

Alternatief of regulier?

Door:

Vorige week was er in het nieuws dat bijna de helft van de reumapatiƫnten kiest voor een alternatieve behandeling. Meestal gaat het hierbij om acupunctuur, voedingssupplementen of homeopathie.

Lees verder

FemNa40