Weg met dat opgeblazen gevoel

Je kent het wel die periode van de maand, net iets te veel gegeten of je hebt gewoon zomaar last van een opgezette buik.

Toch kan zo’n opgeblazen gevoel ervoor zorgen dat je niet lekker in je vel zit. Ik heb 5 tips tegen een opgeblazen gevoel zodat je er snel van verlost bent.

 

Artisjok

Misschien ben je niet helemaal in de stemming voor artisjokken (lees: chocolade klinkt als een betere oplossing), maar de vezels in artisjokken zorgen er wel gelijk voor dat je je minder opgeblazen voelt. Vooral als je ongesteld moet worden, kunnen vezelrijke groenten helpen om een opgezette buik weer plat te krijgen. Probeer trouwens wel zout te vermijden, want dit zorgt dat je vocht vasthoudt, waardoor je juist nog meer opgeblazen wordt.

 

Ananas

De enzymen bromelaïne en papaïne die je in een ananas vindt, stimuleren je spijsvertering waardoor je al snel minder last zal hebben van een opgeblazen gevoel. Gooi wat ananas in je smoothie, eet het als tussendoortje of doe het door je yoghurt of magere kwark en je gaat een stuk minder opgezet door het leven.

 

Quinoa

Dit zaadje wordt steeds populairder en dat is niet voor niets: Quinoa zit bomvol vezels en kalium, die niet alleen sneller voor een verzadigd gevoel zorgen (lees: je eet minder), maar tegelijkertijd ook een minder opgeblazen gevoel geven. Vind je quinoa iets te healthy, dan kan zelfs popcorn bijdragen aan het verminderen van je opgeblazen gevoel. En ook mooi meegenomen: popcorn bevat serotonine, waardoor je je weer goed voelt.

Knoflook

Vergeet zout (lees: vocht vasthouden) en breng je eten voortaan op smaak met knoflook. Knoflook vermindert namelijk niet alleen je buikomvang, maar zorgt ook dat giftige stoffen sneller uit je lichaam verdwijnen, waardoor je meteen ook weer een mooie huid krijgt.

 

Bananen

Vanwege de enorme hoeveelheid koolhydraten worden bananen de laatste tijd veel gemeden. Toch zou je ze best wel wat vaker kunnen eten. Slaap is de beste oplossing tegen een opgeblazen gevoel en bananen helpen je makkelijker in slaap te vallen. Ze bevatten het slaaphormoon melatonine, waardoor de kans klein is dat je
‘s avonds nog uren ligt te piekeren. Drink je er nog een kopje kamillethee bij, dan val je al helemaal snel in slaap en zorg je tegelijkertijd voor een kalmerend effect op de maag en darmen. Je staat gegarandeerd op met een platte buik.

 

Kijk ook eens op mijn site voor meerdere tips: furrow.nl

Gerelateerde artikelen

FemNa40