Mijn naam is Marijke Slieker-ten Hove. Behalve moeder van drie dochters (twee van 33 en een van 30) ben ik bekkenfysiotherapeut en actief in de bekkenfysiotherapie sinds 1992.


Ik ben in 2009 gepromoveerd op bekkenbodemproblemen in een algemene vrouwelijke bevolking en ben 20 jaar verantwoordelijk geweest voor de Masteropleiding Bekkenfysiotherapie en was betrokken bij de ontwikkeling van het bekkenbodemcentrum van het Erasmus MC. Momenteel ben ik lid van het bekkenbodemteam en daarnaast directeur van het ProFundum Instituut te Dordrecht.  Binnen het onderdeel Educatie van het Instituut, verzorg ik educatie en training voor iedereen die meer wil weten over bekken- en bekkenbodemproblematiek.
FemNa40 past goed binnen de passie van mijn bedrijf:


Ons team behandelt mensen met bekken- en/ of bekkenbodemklachten, zet zich in om deze klachten te voorkomen en/ of verhelpen en waar nodig leren we mensen hoe kwaliteit van leven (ondanks dit ongemak?) mogelijk is. Dit doen we voor mensen met en zonder klachten en voor mensen die beroepsmatig een rol spelen in het verbeteren van de gezondheid van mensen. We willen bijdragen aan een betere kwaliteit van leven door mensen bewust te maken van de rol die de bekken- en/ of bekkenbodem heeft in de totale gezondheid.


De bekkenbodem: vaak een taboe. Maar ook vaak gedacht dat het bij het ouder worden hoort, net zoals rimpels… ik zal proberen via de blog vrouwen te motiveren zelf aan de slag te gaan. Op diverse sites en een app (bekkenbodem) helpen we zo iedereen om de oefeningen te doen. oefeningen waarvan al lang bewezen is dat ze effectief zijn!