Realiseer goede voornemens met voldoende nachtrust

Wearables-producent Jawbone heeft in kaart gebracht hoeveel uur we daadwerkelijk actief zijn.

Op jaarbasis blijkt dat we 243 dagen wakker zijn, maar niet actief bezig zijn (bijvoorbeeld TV-kijken of werkzaamheden achter de computer).

 

 

We slapen gemiddeld 112 dagen per jaar. En zijn slechts 10 dagen per jaar actief, waarvan we er maar twee sporten. Goede nachtrust is echter wel noodzakelijk om gestelde doelen, bijvoorbeeld je goede voornemens,
te realiseren.

Slaap is succesfactor

Uit onderzoek blijkt dat bijna tweederde van de Nederlanders goede voornemens heeft voor het nieuwe jaar, maar slechts eenderde houdt deze ook daadwerkelijk vol.

Travis Bogard, vicevoorzitter productbeheer en -strategie bij Jawbone: ‘Voldoende slaap is een belangrijke factor bij het bereiken van je gestelde doelen. Vaak blijkt echter dat mensen geen realistisch beeld hebben van het aantal uren dat zij per nacht slapen.

Je kunt wel om tien uur naar bed gaan, maar als je daar nog gaat lezen of Facebook bekijkt dan rust je nog niet echt uit. Ook een verstoorde nachtrust, door bijvoorbeeld kinderen of omgevingsgeluiden, heeft impact op je presteren gedurende de dag'.

Het gebruik van wearables stimuleert niet alleen gezond gedrag (meer bewegen en gezond eten),
maar verschaft ook een beter inzicht in je daadwerkelijke slaap.

Bogard: 'Actief zijn is goed, maar pak ook voldoende slaap. Een goede slaap zorgt ervoor dat je lichamelijk fit en mentaal scherp wordt of blijft. Met de UP van Jawbone krijg je via de Smart Coach bovendien persoonlijke tips, gebaseerd op je individuele REM-slaap, diepe en lichte slaap.

Deze zorgen ervoor dat je een betere nachtrust krijgt. Waardoor het makkelijker wordt om je te houden aan je goede voornemens'!

Gerelateerde artikelen

Een slecht bed is killing

Door:

Wil je goed slapen en uitgerust wakker worden dan is een goed bed een goede investering in je gezondheid. Een bed moet goede ondersteuning geven en zorgdragen voor een optimale nachtrust.

Lees verder

FemNa40