Wat is jouw uitdaging in 2015?

Januari is een turbulente maand waarbij je veel voornemens hoort; in het nieuwe jaar doe ik dit en dat anders…

Ok dan, het is nu begin februari dus kom maar op met de nieuwe voornemens en ideeën!

 

Topsport is doorzettingsvermogen

Vorige week kwam ik met een topsporter in gesprek. Wat inspireert nu een topsporter? Want laten we eerlijk zijn, het is niet niks wat ze neerzetten. Als ik train voor een Dam tot Damloop dan moet ik al veel dingen doen en laten en dat is in mijn beleving geen topsport (al geef ik toe dat na een training je zeker dan ideeën hebt).

De discipline en het enorme doorzettingsvermogen inspireert mij enorm en kijk ik met respect naar. Hoe doen ze dat toch? Terwijl ik nog worstel om uit mijn kerstflow te komen, jaja, het is al eind januari, gaan zij door.
Zij geven niet op, ook niet in december omdat na december wel weer januari komt en dan alles anders lijkt te worden.

Ze zetten door, altijd en overal! Leeftijd en aantal kinderen, het maakt niet uit, want in de wereld van topsport is maar een ding belangrijk en dat is de top halen. En als je daar bent het dan te behouden! Wat een grotere uitdaging is weet ik niet.

Deze persoon had aan meerdere kampioenschappen op wereldniveau meegedaan; naast de 1e plaats te hebben behaald, juist veelvuldig de 2e plaats behaald. Het doel voor dit jaar: nummer 1 te worden.

Focus

Naast de discipline voor leefstijl en het trainingsprogramma alsook de mentale strijd leveren om op het topniveau te presteren, komt bij mij de nieuwsgierigheid. Hoe doe je zoiets?! Het advies is kort en krachtig: resultaat behaal je door focus.

Maak je plan stapsgewijs, ga niet te snel, ga jouw ‘reis’ aan stap voor stap. Maak daarbij een realistisch plan. Buiten een lichamelijke conditie zul je ook metaal de klappen moeten aankunnen om veerbaar te zijn en te incasseren.

Bijna altijd 2e zijn, is in mijn beleving een topprestatie op fysiek en mentaal niveau. Je hebt alles in huis om 1e te zijn, anders sta je niet in de ring als de 2e! En je wil toch allemaal 1e zijn?
Wat doet dat nu met je? De conclusie is eenvoudig. Als je 2e bent kun je altijd 1e worden. Als je 1e bent moet je altijd je titel verdedigen, een andere strijd en een ander proces!

Zo, dit advies neem ik maar weer mee naar huis! Want wie stoeit er nu niet met het feit dat je niet de mooiste, de slankste, de strakste, de intelligentste, de snelste, de jongste, de oudste, de makkelijkste, de meest succesvolle persoon op deze aarde bent?

Met dit advies alsook het oppakken van sporten, start ik mijn jaar 2015 top!

Foto

Gerelateerde artikelen

Blij(f) Bewegen

Door:

Alles wat niet in beweging blijft gaat op den duur roesten. Of rammelen. Of scheuren. Stilstaand water is geen gezond leefmilieu' foute bacteriën vermenigvuldigen er zich als een speer.

Lees verder

FemNa40