Second Love…

De eerste keer dat ik de reclame op de radio hoorde van Second Love, was toen ik onder de Amsterdam Arena reed.

'Ben je gelukkig in je relatie maar wil je nog gelukkiger worden?

Meld je dan aan voor Second Love...'

 

Ik versta dit niet goed dacht ik, dit zal wel een boodschap zijn voor een nieuwe serie bij RTL 4, maar nee... de volgende dag dezelfde tijd hoorde ik exact dezelfde tekst op de radio. Verbazingwekkend! Gewoon bij een reclameblok bij 538. 'Second love' 2e liefde (hoe gaat dat dan vroeg ik mij af).

Ik gooide hem er meteen bij het voorgerecht in. Tijdens mijn maandelijkse vriendinnenetentje. 'Ja joh zegt een van mijn bff-jes, dat schijnt booming te zijn'. Ik denk dan meteen waarom heb ik 't niet verzonnen. Maar goed dat terzijde.

Ja, dat is dus echt een gat in de markt! Maar echt love kun je het niet noemen want het is de bedoeling dat je niet verliefd wordt, want dat is zielig voor de first love. Dat spreek je dan ook van tevoren af met de second love.

Persoonlijk lijkt het mij nogal een gevaarlijk spelletje want de kans dat de second love door nieuwigheid en seksuele spanning de first love inhaalt. Dit omdat je met je first love al 100 jaar leeft, is extreem groot en dat de first love toch geen love blijkt te zijn. Want er miste iets in de relatie... vandaar de second love en je dus toch stiekem een soort van verliefd wordt.

Is het dan een soort van legaal vreemdgaan? NEE is mij verteld, want de first love weet het niet. Voor members van second lovers is er 1x per half jaar een soort van feestje (bijeenkomst) in een hotel of evenementenhal.
Ja, je leest het goed 'evenementenhal' gezien het animo.

Mijn hersenen nemen dan de vrije loop, wat als jij denkt mijn first love weet van niks dat ik met mijn secondlove 2x per maand lekker van tralalie ga. Maar jouw first love denkt en doet dat dus ook.

Je bent op de party bijeenkomstavond een dag van tevoren en zegt: 'Schat, morgenavond eet ik een hapje met vriendinnen.' Jouw first love zegt: 'Komt goed uit want Ajax speelt thuis, daar ga ik heen met wat maatjes'.

Je liegt dus allebei en komt individueel naar het halfjaarlijkse feestje en denkt goh die daar in de verte komt mij wel heel erg bekend voor. Want als de indrukwekkende cijfers kloppen dan is de kans dat zoiets gebeurt dus best aanwezig.

'Ja', vertelde één van mijn vrijgezelle vriendinnen, 'het is een soort van internetdaten, maar dan in een relatie'. Ik zeg: 'Dus vreemdgaan maar dan met behulp van internet. Dus eigenlijk met voorbedachte rade. 'Ja juist inderdaad, zei ze. Ja en de cijfers liegen er niet om. Hier wordt vaker gebruik van gemaakt dan jij denkt'.

Dat betekent dus ook dat als jouw first love het niet weet, het niet doet. Maar je buurman, collega of een willekeurig familielid het wel doet. Wat statistisch gezien mogelijk is, je kunt dus zonder dat je het weet na 3 maanden geile praat met nickname bij het 1e afspraakje met een roos in je haar op een winderig strand staan.

Je roos al 3x is weggewaaid en je hem bij de 4e keer geïrriteerd oppakt uit het natte zand, naast je kijkt en leuke sneakers ziet. Omhoog kijkt en je neef, buurman of collega lachend in het smoeltje kijkt. Dat zou dus zomaar kunnen lieve mensen!

Persoonlijk vind ik het hele internet date gebeuren nogal wonderlijk. Zo ook laatst iemand die vertelde op de site dat ze zo een leuke man ontmoet te had Hij komt 2 x per week rond 12 uur lunchen. Belt trouw iedere morgen om te vragen of ze lekker geslapen heeft. Alleen na 19 uur doet zijn telefoon het niet meer vanwege slecht bereik, heel apart.

'Ja, het is ook een zakenmobiel'. Ja hoor koekoek! Hij komt dus ff 2x per week en naar behoefte meer, tussen de middag tijdens werktijd jou alle hoeken van kamer laten zien en om 19 uur is deze meneer dus gewoon bij zijn gezin... Koekoek!

De keerzijde is dat er natuurlijk ook succesverhalen zijn. Sterker nog, ik weet dat de succesverhalen bestaan.
Ik heb er genoeg voorbeelden van gezien. Maar toch ben ik nog van het ouderwetse gewoon van elkaar tegenkomen...

Waar? Ja overal, tijdens het uitgaan, op straat, feest, concert, vakantie, ouderwets veroverd worden of de ander veroveren via de ogen, net ff iets te lang iemand aankijken. Bij de supermarkt in gesprek raken en een praatje maken of etentje.

Je staat ergens en krijgt als openingszin: 'Zeg ken ik jou niet ergens van? Mag ik jou ontvoeren? Deed het pijn toen je uit de hemel viel'? Je ziet de eerste blik etc etc. Je wisselt telefoonnummers uit en gaat bellen na een dag of 5. In plaats van internet met foto, waar heel veel mee gesjoemeld wordt.

Jaaaaa mensen daar wordt mee gesjoemeld! Plak en knip en de andere denkt maanden lang dat hij met een roodharige slanke vrouw van 36 met groene ogen in gesprek is en van katten houdt. Maar in het echt grijs haar heeft, zich opgegeven heeft voor obese, een hond heeft en 66 is!

Tja en niet te vergeten internet daten voor hoog opgeleiden. Ja hoor, dat wordt gecontroleerd. Not dus! Je rijdt naar een feestwinkel koopt een advocaten outfit. Gaat in juni met mooi weer met aktetas voor het gerechtsgebouw staan in het zonnetje, haar in staart, brilletje op, telefoon aan je oor, doet een beetje druk en laat een vriendin van jou in actie een paar foto's maken.

Zet erbij: Vrouw in de bloei van haar leven valt op mannelijk schoon. Harvard afgestudeerd, 4 jaar in The USA gewoond en gewerkt, advocaat recht, bedrijfsrecht zoekt goed uitziende man met vooruitstrevende baan bij voorkeur een klas overgeslagen tijdens de middelbare schoolperiode. Een man die iets te bieden heeft.
Met auto liefs minder dan 2 jaar oud, bij voorkeur iets wat eindigde op sch...

Of je spreekt af voor de lunch bij de Bijenkorf en zegt dat je in de effecten zit, gaat strak in pak naar je date,
laat je 36x bellen, staat op, gaat zitten doet een beetje interessant, zwaait met je armen en roept een paar keer verkopen verkopen! Tja, wie checkt dit?

En als na een paar weken de andere partij erachter komt dat het niet is zoals het is, ben jij alweer gevlogen en verveeld en zit je in een andere rol; de rol van dokter, zeg maar arts met foto voor het AMC met pen in het linker borstzakje en een nep pieper en ben je allang weer bezig met een nieuw projectje.

Nee, ik houd het dan maar bij het ouderwetse ontmoeten. En in mijn geval luidt de reclame dan als volgt: 'Ben je gelukkig in je relatie? Fijn, hou dit zo, zeg dit tegen elkaar'. Ook na 10, 20 of 30 jaar.

Zorg voor spanning, gezelligheid en lach iedere dag minstens 1x heel hard samen en zeg: 'Schat... heb ik al gezegd hoeveel ik van je houd vandaag'? Ga staan en sla je armen open en zeg zoveel! En ga lekker uit eten, naar de bioscoop of naar vrienden of blijf thuis op de bank. Saampjes. Ik denk in THE end, na genoeg liefdeservaring, dat dit het beste is om te doen en dat de kans om zo samen 200 jaar te worden groot is!

Foto

Gerelateerde artikelen

FemNa40