Two Ladies And A Wardrobe: make-over

Hallo ladies, laten we ons eerst even voorstellen.

Wij zijn Martha en Saskia van de Two Ladies And A Wardrobe blog en we zullen regelmatig op FemNa40 schrijven over onze passie voor
(vintage & retro) mode en styling.

 

Onlangs werden we benaderd door Evelien. Zij is jazz zangeres en was op zoek naar een jurk voor een optreden met de West End Big Band. Op een prachtige bijna lentedag gaan we met haar naar twee van onze favoriete vintage kledingzaken in Amsterdam: Bis en Popboy.

Als zangeres heeft Evelien niet alleen een jurk nodig die er mooi uitziet maar ook eentje waarin ze makkelijk over het podium kan bewegen en die genoeg ruimte geeft om te ademen en die hoge swingnoten te halen.

Bij Bis vinden we een aantal geweldige jurken maar helaas zit de perfecte er niet tussen. De één is te groot,
de ander heeft niet de juiste kleur of ontwerp.

Maar door te passen en te proberen komen we er wel achter wat het beste bij Evelien past: een v-hals of een strapless top maakt Evelien super vrouwelijk en door een felle kleur te dragen fleurt deze jazz diva helemaal op.

Van Bis fietsen we naar Popboy, in hartje Jordaan. Er hangt al een collectie jurken aan de rekken maar eigenaresse Marleen duikt speciaal voor ons het magazijn in om nog meer super jurken tevoorschijn te toveren.

We kiezen voor een prachtige rode sixties jurk met klokmouwtjes en een plissérok. De stof voelt heel comfortabel en past perfect om Eveliens prachtige rondingen.

Finishing touch

Make-up kent weinig geheimen voor Evelien. Ze gebruikt foundation, oogschaduw, eyeliner, mascara en een rode lippenstift. Martha laat het effect zien van donkere oogschaduw op het buitenste ooglid.

Evelien vergeet echter een essentieel onderdeel in haar make-up: blusher. Een kleurtje op de wangen geeft een frisse en gezonde uitstraling. Een bijpassende lippenstift en Evelien is klaar om het podium op te gaan.

De jurk is een eyecatcher dus we houden de accessoires eenvoudig. Een armband en oorbellen is alles wat nodig is. Evelien heeft prachtige krullen en een strass haarspeld transformeert Evelien tot een hedendaagse Lady Day.

Wat vinden jullie? Ziet ze er niet prachtig uit!

twoladiesandawardrobe.com

Gerelateerde artikelen

Accept, love and dress your body

Door:

Elke vrouw verdient een geweldige uitstraling en een perfecte look en gelukkig kan dat op elke leeftijd en in elke maat. Loslaten van modetrends en verwachtingen van anderen maakt dat jouw unieke persoonlijkheid.

Lees verder

FemNa40