Stedentrip: Brussel

Brussel is de hoofdstad van België en van hieruit wordt Europa bestuurd. De stad wordt daarom ook wel de hoofdstad van Europa genoemd. Er wonen ruim 1 miljoen mensen en dat is inclusief de voorsteden. Het is niet ver van Nederland, maar zo anders!

Je kunt in Brussel duidelijk de franse invloeden bespeuren, meer dan bijvoorbeeld in Antwerpen.
Er wordt voornamelijk frans gesproken en ze zijn bourgondisch ingesteld, wat te merken is aan de keur van restaurant en cafés.

Bezienswaardigheden

Grote Markt. Deze ligt in het centrum van het centrum. Aan het plein staan mooie gebouwen, waaronder het Belfort uit de twaalfde eeuw. De toren op het pand is 83 meter hoog en helt iets over naar links. Verder zitten er diverse restaurants en cafés aan het plein. Vanaf de Grote Markt beginnen de rondritten per koets.
De moeite waard om die eens te nemen.


Grote Markt
 

Het Atomium. Een bijzonder bouwwerk in het Heizelpark. Het is een stalen constructie die uit negen bollen bestaat. Het bouwwerk is, van de grond tot de bovenste bol, ruim 100 meter hoog. Elke bol heeft een diameter van 18 meter. Gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1958. In diverse bollen kun je tentoonstellingen bezichtigen of je kunt er een hapje eten. Het uitzicht over de stad is schitterend.


Atomium
 

Marollen. Een oude volksbuurt, met het Vossenplein in het hart. Dagelijks heb je hier een rommelmarkt.
Door de (antiek)handelaren zijn de cafés en restaurants al heel vroeg open, zodat ze daar eerst kunnen ontbijten voordat ze hun spullen gaan verkopen. In de straten rondom het plein vind je diverse antiek- en meubelzaken. Je kijkt je ogen uit!

Mini-Europa. Dit is gelegen in de schaduw van het Atomium en het enige park waar je in een paar uur heel Europa doorkruist. Een rondreis die je dus nergens anders kunt maken. Je loopt er rond in de typische sfeer van de mooiste steden van Europa. In totaal zijn er 350 maquettes en plekjes weergegeven met een onberispelijke zorg voor detail. Breng ook een bezoek aan de Europese ruimte, met haar talloze interactieve multimediaspelletjes en de tentoonstelling 'Spirit of Europe', een plaats waar je alles over Europa kunt leren.


Mini-Europa
 

Veel plezier!

FemNa40