Hey Beauty! Blaas het stof van je Ziel

Alhoewel ik geloof in de inherente schoonheid van ieder mens, soms gebeuren er dingen in het leven die ons van het vertrouwen in onszelf beroven.
En dat gebrek aan zelfvertrouwen is zichtbaar in het uiterlijk.

Net zoals fijne gedachten een positieve uitwerking hebben op onze uitstraling, zo nemen negatieve gedachten over onszelf en over ons leven een stukje glans weg van dat prachtige stralende wezen dat we in werkelijkheid zijn.

 

Transformeren

Wat je ook kiest te geloven over jezelf, al dan niet beïnvloed door anderen, ieder mens heeft het vermogen te transformeren. Kijk maar naar de talloze metamorfose programma's. Sommige van deze transformaties zijn direct, zoals iemand die zich naar voelt en plotseling mooie gedachten en gevoelens ervaart.

De schoonheid die daarmee ontstaat is direct en zichtbaar. Sommige andere transformaties vragen wat meer tijd, maar er zijn voldoende voorbeelden die laten zien dat mensen een schoonheid in zich hebben die ze niet altijd voor mogelijk hadden gehouden.

Vaak is het zo dat als we willen transformeren, we net als in vele sprookjes, iets ‘onooglijks’ tegenkomen voor we de bron bereiken van overvloed, schoonheid en eeuwige jeugd. In andere woorden: Onze Ziel.

Dit onooglijke ding, bijvoorbeeld in de vorm van een kikker, die jouw bron opdroogt, lijkt in eerste instantie iets van jezelf, maar dat is het niet. Het is vaak een beeld van jezelf dat je hebt gevormd naar aanleiding van de gebeurtenissen in jouw leven.

Misschien word je nog steeds achtervolgd door wat een pestkop op de basisschool tegen je heeft gezegd of misschien kom je uit een moeilijke relatie. Wat jouw ‘lelijke kikker’ ook is, om tot ware schoonheid te komen is het belangrijk om alle kikkers los te laten zodat je Ziel zich in volle glorie kan laten zien en jouw Bron weer kan stromen.

Hoe moeilijk sommige gebeurtenissen ook zijn en hoeveel recht we ook hebben op onze emoties, door vast te houden aan vervelende gebeurtenissen in het verleden ontnemen we onszelf de kans in het hier en nu een fantastische ervaring te beleven.

We ontnemen onszelf het vermogen om te stromen, om te surfen op de golven van het leven. En wat is er nu heerlijker dan surfen op de golven van het leven?

Maak schoon schip

Het najaar is een uitstekende tijd om een mooi dagboek te pakken en alle kikkers in kaart te brengen om ze daarna lekker los te laten in de natuur. Een fijne tijd om schoon schip te maken en het stof af te blazen van je Ziel. En zo het nieuwe jaar weer fris en sprankelend te beginnen.

Gerelateerde artikelen

FemNa40