Maak je dromen waar (3): groot of klein dromen

Je hebt dromen, vaag of concreet en je wilt ze waarmaken.

Vorige week heb je jouw persoonlijke kompas bepaald in de vorm van je waarden.

En dan nu de vraag: droom je groot of klein?

 

Voor allebei is wat te zeggen. Een kleine droom is reëel en haalbaar. Toch voeren veel mensen zo’n kleine droom niet uit. Hoe zou dat komen? Misschien ervaren ze het niet als urgent. Heb jij een reële, haalbare droom? Dan nodig ik je uit om nu te beginnen met het realiseren!

Grote dromen hebben iets engs. Wat als het niet lukt? Wat is het ergste dat er kan gebeuren als het niet lukt? Het antwoord op die vraag zou best eens mee kunnen vallen. En is het resultaat, als je de stap waagt en het mislukt, blijvend? Hoe groot is de kans dat je ‘worst case scenario’ uitkomt? En stel nou dat het ergste wat er kan gebeuren ook echt gebeurd. Kun je dat aan?

Stel dat ik een kleine droom heb: ik wil optreden als zangeres in het lokale theater. Ik ga op zangles,
studeer dagelijks, huur het theater af, verkoop kaarten aan vrienden en familie en dan heb ik het voor elkaar.

Maar stel ik een grote droom heb: ik wil de hoofdrol in een musical op Broadway. Dan moet ik echt aan de bak. De beste zangdocenten, toneelles, studeren, mijn levensstijl drastisch aanpassen, fit worden, contacten leggen, impresario zoeken, audities doen, mijn Engels verbeteren, ervaring opdoen enz.

Misschien haal ik Broadway niet, maar de kans dat ik verder kom dan het lokale theater is 100%. Als je het zo bekijkt, is het misschien helemaal niet belangrijk of je je droom ook echt realiseert. De droom is een symbool. Hij geeft je drive, focus, richting en vleugels.

Voor wie zijn dromen nog niet zo helder heeft, schrijf ik volgende week over beginnen met het eind in gedachten. Vind je dit blog leuk, dan nodig ik je uit om het te delen. Dank je wel daarvoor. Zoals altijd ben ik ook heel benieuwd naar jouw mening en jouw ervaringen. Deel ze gerust in het commentaarveld hieronder of stuur een mail naar info@MyraLokCoaching.nl

Fijne dag!

Gerelateerde artikelen

FemNa40