Energie en healing

Heb je voldoende energie? Als je blij bent heb je energie en energie is beweging. Je voelt je lekker en je hebt zin om dingen te doen. Je doet en je denkt niet. Vanuit plezier ben je bezig zonder al te veel na te denken en je hebt het gevoel dat je dicht bij jezelf bent.

Misschien heb je wel opeens een goed idee,
maar dan komt vanuit inspiratie en niet door na te denken. Inspiratie is iets wat van buiten je mind naar je toekomt, misschien zelfs van 'buiten' jezelf.

 

Keuzes maken

Als je belangrijke beslissingen neemt, is het belangrijk dit vanuit een positieve gemoedstoestand te doen. Keuzes maken kun je beter niet doen als je boos of gefrustreerd of angstig bent. Het is beter om geen belangrijke keuzes te maken vanuit ontevredenheid.

Als je bijvoorbeeld ontevreden bent met je werk, is het niet zinvol om vanuit deze frustratie een andere baan te zoeken. Meestal kom je dan niet in een betere situatie terecht omdat je in een negatieve focus zit. Je focus is
'ik wil dit (mijn werk) niet, geef me iets anders'.

Je weet dan waarschijnlijk nog niet eens wat je in plaats daarvan wilt. De eerste stap naar bevredigender werk is uiteraard te weten wat je wel wilt. En om daar achter te komen moet je eerst zorgen dat je lekker in je vel zit. Dat is misschien makkelijker dan je denkt: je kunt bijvoorbeeld een wandeling doen of gaan sporten.

Door beweging kom je in een andere gemoedstoestand. Energie is namelijk beweging… Als je fysiek in beweging bent, kun je ook mentaal niet vastzitten.

Zit je vast?

Als je energie niet lekker kan stromen, kom je vast te zitten. Helaas gebeurt dit meestal onbewust en je weet dan niet wat er eigenlijk aan de hand is. Het kunnen onderdrukte emoties zijn en/of bepaalde gedachtenpatronen en gepieker. De oorzaak voor energieblokkades kan in het verre verleden liggen of in recente nog onverwerkte negatieve ervaringen.

Wij willen niet boos en verdrietig zijn en stoppen deze emoties en gevoelens weg. Misschien heb je onbewust al lang de conclusie getrokken dat je niet waardevol of niet bijzonder bent. Door deze gedachten word je opnieuw verdrietig en boos… en zo zit je in een vicieuze cirkel.

E-motion

Emotie is ook energie en daarom ook beweging. Het Engelse woord maakt het nog duidelijker: 'E'-motion = beweging. Zodra een emotie er mag zijn, is er beweging en kan de emotie veranderen. Na regen komt zonneschijn: verdriet is bijvoorbeeld een manier om iets te verwerken.

Zodra je de situatie die je verdrietig heeft gemaakt verwerkt hebt, zul je weer anders tegen de situatie aan kunnen kijken. Je bent weer vrij voor nieuwe emotie en nieuwe beweging. Misschien is er nu ruimte voor humor en lachen…

Weerstand

Vaak willen we alleen maar de aangename emoties voelen. Echter kun je die niet selectief voelen. Het is of voelen of niet voelen. Woede en verdriet voelen wij wel, maar meestal met een oordeel. Dit zorgt voor nog meer slechte gevoelens: zelfverwijten en schuldgevoelens.

De enige manier om hier uit te komen is door acceptatie. Kun je jezelf en je emoties voor 100% accepteren?
Op het moment dat je dit lukt, zal er verandering optreden; quasi automatisch, omdat er geen weerstand meer is. Zonder weerstand is er weer ruimte voor beweging en positieve energie.

Healing

Healing is energie in beweging brengen. Misschien zit je vast en kun je je situatie even niet helemaal overzien. Omdat er vaak onbewuste processen bij betrokken zijn, is een reading en healing van grote waarde.

Tijdens een reading wordt zonder oordeel naar je gekeken. Je mag er helemaal zijn. Dit feit heeft op zich al helende werking. Vaak kunnen dan nog onbewuste blokkades uit het verleden aan het licht worden gebracht en worden opgelost. Door de blokkades op te ruimen, is er weer beweging.

Wil je meer weten over healing kijk dan op mijn website

Gerelateerde artikelen

Anders bekeken

Door:

Er gebeurt veel in deze tijd! bij iedereen is het hard werken aan wat het leven ons momenteel brengt. Er worden op allerlei gebied verliezen geleden. Verlies van baan, geld, partner, huis enz enz. Hoe gaan we hier mee om

Lees verder

FemNa40