Onbalans door de vergeten ziel

De ziel, dat nu wil spreken omdat het lang niets meer te zeggen heeft gehad. Het verstand dat toekijkt en zal helpen wanneer dat nodig is. Het grote geheim achter een gelukkig leven is de balans tussen het gevoel en het verstand samen met de ziel.

De cirkel rond

Het gevoel komt voort vanuit onze ziel (onze innerlijke bron ) en dat gevoel wordt doorgeven aan onze geest (rechterhelft hersenen). Onze geest geeft weer een seintje door aan ons verstand (linkerhelft hersenen). De gedachtes die het verstand teweeg heeft gebracht wordt weer terug doorgegeven aan onze ziel. En zo gaat de cirkel rond.

Tegenstrijdigheden door onbalans

De tegenstrijdigheden die we vaak in onszelf tegenkomen, ontstaan wanneer er iets wordt geblokkeerd, niet goed wordt doorgegeven of niet goed wordt ontvangen. Ergens gaat er dan iets fout in de bovengenoemde cirkel.

Balans is nodig om een zo goed mogelijk leven te kunnen lijden. Een leven waar in we tevreden kunnen zijn over de beslissingen die we hebben genomen. Wij mensen zitten nog allemaal in die transformatieproces op weg naar die balans. We herkennen allemaal de innerlijke strijd die ontstaat door de onbalans in onszelf. De keuzes die we moeten maken, maar die we vaak niet kunnen of durven te maken, doordat het gevoel en het verstand niet op één lijn zitten. We raken in de war, we beginnen te stressen en te piekeren. We weten niet meer wat te doen. We maken beslissingen waar we later spijt van hebben.

Wanneer luisteren we naar ons gevoel en wanneer luisteren we naar ons verstand? Welke beslissingen zullen we nemen en wie laten we daarin leiden? Het lijkt vaak gepaard te gaan met een innerlijke strijd. We voelen het ene, maar we denken het andere. Tegenstrijdigheden komen we tegen, wanneer ons gevoel en ons verstand het niet met elkaar eens zijn. Wat we hierbij lijken te vergeten, is de terugkoppeling naar de oorspronkelijke bron: De ziel. Zonder de ziel is er geen balans.

De verloren ziel

Veel mensen zijn zich niet meer bewust van hun ziel. En het ego is hier geboren. Er is veel innerlijke strijd in de mensen. Er zijn veel problemen op de wereld. Veel mensen zien het leven somber in en laten zich leiden door het ego. Zij leven met frustraties, woede, teleurstellingen, verdriet en angst. Depressies en vele andere psychische aandoeningen kregen hierdoor de macht in het leven van de mens. De ziel is vergeten door de mens en onbalans is daardoor in het leven ontstaan.

Gerelateerde artikelen

FemNa40