Vakantie!

Laatste dagen op school, afscheid nemen van de juf en/of meester, snel dingen afmaken op het werk. Nieuwe fases in je leven breken aan. 

Heerlijk is dat soms. Met een schone lei beginnen,
na je vakantie het anders aan gaan pakken op je werk.

Maar eerst is daar de vakantie, lekker genieten van je welverdiende rust na een school- of werkperiode, bijkomen…

 

Maar doe je dat ook echt?

Vaak ‘moet’ je eerst nog van alles. Huis aan kant, boodschappen doen in de breedste zin van het woord, dus de drogist leegkopen voor de vakantie of toch nog maar wat korte broeken en shirtjes halen, zorgen dat de post weggehaald wordt, je huisdier eten krijgt en ook nog dat de kinderen onderweg naar het vakantieparadijs zich niet vervelen.

Tegen de tijd dat je aangekomen bent op die geweldige, in januari al geboekte, camping heb je je rust ook wel nodig. Hopelijk is die er dan ook.

Man en kinders helpen mee? Of ben je nog steeds degene die alles doet? Ergens prettig dat je zo ‘nodig’ bent,
aan de andere kant, wanneer is het tijd voor jou? Want hoe lang loop je al door?

Zijn de minuten op de wc de enige echte ‘me-time’ zonder dat iemand wat van je wil? Heb jij je nog wel eens verveeld? We gunnen ons de tijd niet.

Eerst de nuttige dingen, daarna kan er genikst worden. Wat jammer toch eigenlijk. Er komt zoveel moois uit niksen. Ik ga je helpen bij het niksen. Wat? Ik daag je uit!

Schrijf je in voor het zomer-creatie-programma.

Elke dag geoorloofd niksen. Wat levert het je op: je creativiteit gaat weer stromen, (ja echt, ook jij bent creatief!). Je laat het kind in je weer even naar boven komen, (wat echt helpt bij het omgaan met je eigen (klein-) kinderen) en je krijgt inzicht in de dingen die je doet en waarom je ze (zo) doet.

Het programma in het kort

Elke week een mail met 7 korte/kleine opdrachten voor elke dag 1. De opdrachten variëren van niets doen tot iets doen in hele brede zin.

Een voorbeeld: pak een pen en een stukje papier en schrijf heel snel en in 10 minuten op wat je NU ter plekke zou willen doen als Alles mogelijk was. Dus tijd/geld bestaan niet, alleen mogelijkheden.

Het zomer-creatie- programma start op 25 juli en duurt 31 dagen.

Informatie en inschrijven doe je via info@estherfoppen.nl

Na deze mooie dagen vol creativiteit, kun je denken… mmmm… moet ik niet het een en ander omgooien na de vakantie? Ik wil meer tijd, echte tijd met de kinderen doorbrengen. Ik ga niet meer mijn collega de hand boven het hoofd houden en haar werk opknappen, zodat ik maar overwerk en altijd later thuis ben dan afgesproken.

Ik wil meer tijd met m’n geliefde doorbrengen, samen dingen ondernemen of gewoon een avondje praten, 
maar we zijn zo gewend aan de dingen maar te doen zoals we dat doen. Na de vakantie ga ik echt iets voor mezelf doen, m’n creativiteit wil ik blijvend laten stromen, maar wat? Hoe pak ik dit aan? Hoe kan ik het veranderen?

Tekst: Mireille van Rijn

Gerelateerde artikelen

FemNa40