Kamerplanten op het werk

We zijn allemaal gewend aan kamerplanten in huis. We weten dat dit een sfeerverhogend effect heeft op de ruimte, buiten het feit dat het ook een zuiverende werking heeft op de lucht in huis. Op het werk wordt dit echter een ander verhaal  en doen wij daar eigenlijk weinig mee.

Verandering daarin is op zijn plaats, aangezien wetenschappers nu bewezen hebben dat kamerplanten in onze werkomgeving,
de creativiteit en onze productiviteit aanzienlijk verhogen.

 

Onderzoek

Het groene onderzoek van de Universiteit van Exeter heeft bij 350 mensen onderzocht wat de impact is van een groene werkomgeving. Binnen vier verschillende werkomgevingen werd de creativiteit, het gemoed en de prestaties van de personen gemeten.

Uit de resultaten bleek dat de deelnemers veel gelukkiger, creatiever en productiever zijn in een groene werkomgeving.
De creativiteit werd 45% en de productiviteit 38% beter.

In eerdere studies was al duidelijk wat kamerplanten doen met patiënten in bijvoorbeeld ziekenhuizen. De ruimtes of leefomgevingen met veel planten bevatten 50-60% minder bacteriën. De Nasa stelt zelfs dat kamerplanten 87% van de toxines (giftige stoffen) in de lucht aanpakken binnen 24 uur.

Advies

Het is dus aan te bevelen voor bedrijven om werknemers meer ruimte te geven om hun werkplek in te richten met name met kamerplanten, aangezien dit positieve effecten heeft op de creativiteit en de productie van het werk. Het gaat niet alleen om de sfeer en het opleuken van de ruimte, maar om betere prestaties.

Stel dit dus voor bij de eerstvolgende vergadering als er bij jou weinig tot geen kamerplanten aanwezig zijn in je werkomgeving. Je hebt nu het bewijs dat het om meer gaat dan gezonde lucht en een mooiere werkruimte.

Bron: Daily Mail.

FemNa40