Handen op leeftijd

Wat verraadt er nu je echte leeftijd. Met de rimpels in ons gezicht zijn we volop bezig. Het zijn juist de rimpels op je handen die je echte leeftijd verraden.

Zelfs de übercelebrities hebben moeite om die rimpels te verbergen. Kijk naar Madonna.

Zo kun je aan haar gezicht niet zien dat ze de vijftig al gepasseerd is, maar haar handen vertellen de keiharde waarheid. Vanaf nu volle focus op rimpels van de handen.

 

Ik (Maaike van Furrow) merk zelf dat ik steeds meer aderen zie op mijn handen. Toen ik vroeger naar de handen van mijn moeder keek, vond ik haar aderen altijd zo groot en duidelijk aanwezig. Niet wetende dat dat bij het ouder worden hoort en dat ik ze uiteindelijk net zo hard zou krijgen.

Nu kan ik zeggen dat ik exact dezelfde handen heb als mijn moeder destijds. Na alle aandacht op mijn gezicht te hebben gelegd, moet ik me ook maar eens gaan concentreren op andere delen van mijn lichaam. Je handen worden net als je gezicht constant blootgesteld aan de zon, kou of andere veroorzakers van rimpels.

Beschermen

Het beschermen van je handen is dus prioriteit nummer 2 (rimpels in je gezicht staan wat mij betreft nog steeds bovenaan). Als je een zonnebrandcrème voor je gezicht gebruikt, kun je gemakkelijk het laatste restje voor je handen gebruiken.

Een handcrème is sowieso een must voor iedere vrouw. Ik ben gek op de anti-aging handbalm van Maria Galland. Deze handcrème is dikker dan normale handcrèmes, waardoor je niet teveel gebruikt.

Ik merk vaak dat als ik handcrème uit een tube gebruik, dat ik automatisch teveel gebruik en het ontzettend lang duurt voor de crème is ingetrokken. Het belangrijkste aan een handcrème is dat hij snel intrekt en vooral niet te lang plakkerig aanvoelt.

Maar er is meer dat je kunt doen om rimpels op je handen te voorkomen. Hieronder een aantal extra tips om je handen jong te houden:

  • Gebruik handschoenen als je gaat afwassen of schoonmaken. Niets is zo slecht voor je handen als schoonmaakmiddel. Dreft wordt niets voor niets vaak gebruikt om vetvlekken uit kleren te halen. Kun je nagaan wat het doet voor je handen.
  • Verwen jezelf met een manicure.
  • Geen geld voor een uitgebreide behandeling van je handen? Ga dan zelf aan de slag met maskertjes van bijvoorbeeld honing of kokosolie.

 

furrow.nl

Gerelateerde artikelen

FemNa40