Mijn eigen - Indische - 40+ huidje

Als 40-plusser wakker worden met een superzacht huidje. Come again? For real? Ja, echt waar.

Het zijn dan wel mijn eigen tips. Toegepast op mijn eigen - Indische - 40-plusser huidje.

Maar toch! Wie weet wat het voor jou kan doen.

 

's Nachts een vrouw, 's ochtends een vrouw

Laat ik beginnen met te zeggen dat alles valt of staat met een standaard routine die ik iedere ochtend en avond doorloop. Je leest het goed. Zónder uitzondering. Tot diep in de ochtend uitgeweest? Ziek? Moe? Hele nacht wakker gelegen? Hard gewerkt? No problem. Als je dit in je systeem zet, dan zet je al stap 1 voor een mooi geconserveerd huidje.

Ri Ra Reinigen

Het toverwoord is: reinigen. Niet alleen goed voor een 40-plusser, maar ook voor het huidje van een 18-jarige schone deerne bijvoorbeeld. Toegegeven. Hun huid is nog jong en strak en kan daarom ook iets meer hebben. Maar toch. Afijn, reinigen dus.

Klaar voor de start...

In de ochtend was ik mijn gezicht eerst met water. Vervolgens ga ik met een nat gezichtsborsteltje over de gezichtszeep van Clinique en breng ik dat met zachte, masserende bewegingen aan op mijn gezicht (vermijd de oogcontouren). Afspoelen met water. Dan met een watje met de Lotion nummer 2 van Clinique de laatste resten van de nacht wegdeppen. Klaar voor de start. Af!

Door de bomen het hydratatie-bos niet meer zien

Hoe komen we bij het superzachte huidje? Allereerst gebruik ik een klein pompje van het Vichy oogserum. Groot voordeel is dat je deze crème overal - dus ook op je bewegend ooglid en je wimpers - mag aanbrengen.

Direct daarna pak ik de Clinique Superdefense oogcrème met SPF 20 en die breng ik aan met name onder mijn oog en aan de zijkant. Vervolgens een of twee pompjes van het serum van de Even Better-lijn van Clinique.

Daaroverheen wat Dramatically Different Moisturizing Lotion+ voor de hydratie. Daaroverheen een van mijn nieuwe favoriete nieuwe samples (helaas zonder SPF, maar in de winter kan dat iets beter) van Estée Lauder.

De crème kan ik mij helaas niet veroorloven. Normaal gesproken gebruik ik de Youth Surge met SPF 15 van Clinique. Ook met de winterzon toch beter voor het huidje.

Een routine in de avond...zorgt voor het zachte huidje van de morgen

Maar nu het rondje in de avond. Maak je borst maar nat. Vanzelfsprekend een goede reiniging van ogen,
lippen met de make-up remover van Clinique. Dan het gezicht eerst weer wassen met water.

Vervolgens ga ik met een nat gezichtsborsteltje over de gezichtszeep van Clinique en breng ik dat met zachte, masserende bewegingen aan op mijn gezicht (vermijd de oogcontouren). Afspoelen met water.

Dan met een watje met de Clarifying Lotion 2 van Clinique de restjes van de dag (transpiratie, smog, en nog veel meer) wegdeppen. Dan gebruik ik als eerste wederom een klein pompje van de Vichy oogcrème. Ook op je bewegend ooglid en je wimpers.

De oogcrème die ik 's avonds gebruik is voller, maar desalniettemin weer van Clinique. Daaroverheen wat DDML voor de hydratie.

Nachtmasker? Que?

Welke nachtcrème gebruik je dan, Rory? Tja, normaal gesproken ben ik superblij met de Youth Surge Night en is dat de enige nachtcrème die ik op mijn huid smeer. Maar ik ben dol op samples. Zo ontdek ik steeds meer.

Mijn nieuwste ontdekking is dan ook de Vichy Aqualia thermal nachtcrème. Fan-tas-tisch! Je kunt het als nachtmasker gebruiken meerdere malen per week. Want het hydrateert als een tierelier. Een zacht huidje
's ochtends! Je gelooft het bijna niet.

Of als dagelijkse nachtcrème. Dat doe ik dus niet, want hydrateren is fijn, maar voor mijn gevoel doet de Clinique nachtcrème net even wat meer. Een combinatie van deze twee is helemaal niet verkeerd (bijvoorbeeld drie keer per week de Aqualia van Vichy in plaats van de reguliere nachtcrème).

Dat was in het kort (maar ik blijf maar doorschrijven merk ik) mijn routine, waardoor ik wakker word met de huid van een 20-jarige! Haha, grapje. Maar zonder gekheid. Probeer het eens. Ik vind dat mijn huid er heel mooi uitziet en ook zo voelt.

Wat is jouw gouden tip om een mooie huid te hebben en te houden?

Tot de volgende keer.
Rory Blokzijl

PS: Dit is geen gesponsorde post. Ik heb dit artikel geschreven aan de hand van zelf aangeschafte producten.

www.40envoorheteerstmoeder.nl

Gerelateerde artikelen

FemNa40