Nee! Na ogen laseren toch weer aan de bril!

Na het laseren van mijn ogen negen jaar geleden, ben ik toch weer aan de bril! 

Ik was destijds als herboren na het laseren van mijn ogen.

De gelukkigste persoon op Aarde omdat ik van mijn bril af was… een wonder voor mij.

 

Bril en uitgaan

Nachtmerries als ik uit wilde gaan en vooral in de winter. Ging je naar een discotheek of een kroeg? Dan besloeg die bril altijd. Ik schaamde mij rot. Soms deed ik gewoon geen bril op. Ik had wel -4, zag dus echt niets, dus ook geen trappetjes of paaltjes.

Zien jullie het al voor je? Dan dacht je ook nog een leuke jongen ontmoet te hebben, kwam hij dichterbij en dacht dan shit hoe kom ik hier zo snel mogelijk weer vanaf? Zoenen was ook een drama, want ook dan zat die bril in de weg of hij besloeg door zijn adem. Erg charmant. Niet dus.

Lenzen

Als ik het zo lees dan heb ik er misschien wel een trauma aan overgehouden. Tot er lenzen kwamen. Ik had van die harde, tegen die zachte kon ik niet. Nou dat was voor even leuk maar zodra je op het strand kwam en er was een beetje wind dan zat er weer een zandkorrel in je oog. Flink tranen en dat deed echt pijn.

Als je mijn oud collega’s van de Bijenkorf zou vragen is dat één van die dingen die ze nog van mij kunnen herinneren. Daar ben ik van overtuigd, altijd was er wat met mijn lenzen.

Laseren

Mijn man was het op een gegeven moment spuugzat met dat gedonder met die lenzen, ik had gewoon de verkeerde. Er waren natuurlijk ook goede lenzen. Op een gegeven moment zei hij: 'En nu ga je je ogen laten laseren'. Dat had hij niet tegen dovemansoren gezegd.

Ik heb gelijk een afspraak gemaakt en daarna ging het allemaal vrij snel. Na de lasering zat ik op een roze wolk. Ik hoefde niet meer als ik wakker werd mijn bril weer te pakken. Het had zoveel voordelen!

8 Jaar later

Na plus minus 8 jaar dacht ik dat ik nachtblind werd. Toch maar eens laten checken bij de oogarts, omdat met autorijden het allemaal niet meer goed zichtbaar was. Mijn trauma was weer terug -1.25 en wat NU.

Weer een bril. Gelukkig zijn er tegenwoordig hele leuke brillen. Maar één ding weet ik zeker, ik wil deze nog niet de hele dag op dus ook weer aan de lenzen. We zijn weer terug bij af.

Nu heb ik zachte lenzen dubbel focus en een bril. Ik leer er maar mee leven, ouder worden komt nu eenmaal met gebreken.

Gerelateerde artikelen

Biologische cosmetica

Door:

Wat begon met de aankoop van een fijn vakantiehuis in Andalusië, groeide uit tot een eigen cosmeticalijn met aloë vera (en 0% water!) als hoofdbestanddeel.

Lees verder

FemNa40