Financiële vrijheid

Wat is jouw associatie hiermee?

Kun jij alles aanschaffen wat er in je geestelijk vermogen ligt?

Kun jij je alles wel permitteren en is dat wel de realiteit? 

 

Is geestelijk vermogen wel de realiteit?

Het geld spenderen zoals Dagobert Duck en Donald Trump met een zwembad vol dukaten, is dat jouw realiteit? Als je reëel bent, weet je ook dat er meer mensen zijn die dat niet kunnen dan wel. Over het algemeen werken de meesten hard om alleen al de vaste lasten en de extreme kosten het hoofd te bieden.

Eén van de grote angsten die behoorlijk leeft, is te ervaren niet voldoende geld te hebben om in de dagelijkse behoeften te voorzien. In deze tijd komen er veel mensen, gezinnen en bedrijven in financiële dilemma’s. 

Bedrijven die omvallen en dit z’n tol eist en tevens een domino-effect teweeg brengt bij degenen die hier werkzaam zijn. 

Lastig om hier weer de juiste invulling te geven en er zorg voor te dragen dat er zo snel mogelijk een alternatief is om de levensstandaard te behouden. Banen liggen nu eenmaal niet voor het oprapen en is er een leuke job waar jij op wil reageren dan ben je niet de enige.

Doordat je nog in het stramien zit van je normale spending patroon wil het steeds vaker voorkomen dat mensen door bepaalde angst niet op het moment wanneer het nodig is de teugels aantrekken.

Het suddert vaak nog even grenzeloos door om nog maar niet de realiteit onder ogen te hoeven zien dat het geld opraakt. 

Controle en inzicht hebben over je inkomsten en uitgaven brengen je ook die financiële vrijheid. Wat je ziet is dat mensen vaak liever hun kop in het zand steken.

Ervaring cliënt

Nog niet zo lang geleden sprak een cliënt over haar geldzorgen. Ze zag door de bomen het bos niet meer. Herinneringen, aanmaningen en deurwaarders waren haar waarheid. Ze dichtte het ene financiële gat met het andere en ze leek steeds meer te verzanden tijdens het watertrappelen.

Wat ik voorstelde, was om onder andere samen te kijken naar haar inkomsten, de vaste lasten en haar uitgavenpatroon. Realiseer je dat dit vaak al een hele stap is om hiermee naar buiten te treden.

Het schaamtegevoel viert hier hoogtij. Afschrijvingen van allerhande uitgaven die in de openbaarheid komen waarvan het niet fijn is dat iemand anders dat zo maar kan zien. Zie het als dat iemand in je dagboek leest. Persoonlijke elementen die opeens niet meer alleen maar van jou zijn.

Deze dame had de bewuste keuze gemaakt om hulp te zoeken. Dat is natuurlijk al een mooie stap voorwaarts. Inzien dat het zo niet langer kan voortduren. Samen zijn we door de materie gegaan.

Mijn plaats is niet te oordelen maar juist samen te ontvouwen waar het is misgegaan. Hier bewust naar te kijken en het te integreren in het leven zoals het is. Zoals ik ook aangaf aan deze dame, ik kijk zonder te kijken. 
Voor mij heeft het geen toegevoegde waarde waar bepaalde bedragen aan zijn uitgegeven. 

Het is belangrijk om te traceren of het wel geoorloofd is. Door een duidelijk overzicht te maken en daardoor helderheid te verschaffen in deze cijfertjes. Om zo te weten en te begrijpen waar je aan toe bent gedurende een week, maand of  jaar. 

Dat geeft onnoemelijk veel rust in je dagelijks bestaan, je gedrag, je omgeving en vooral in je hoofd. 

Wil jij onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om je Geestelijk Vermogen veilig te stellen? Maak die keuze dan voor jezelf. Het brengt je leven meer Waarde en Financiële Vrijheid.

Geschreven door Marnie Krom

www.lijfengezondheid.nl

Foto

Gerelateerde artikelen

FemNa40