Zin in gin; go Imagin!

De gin-tonic hype gáát maar door. Gin is hot. Alweer. Nog steeds. En het lijkt er op dat dat voorlopig ook nog wel gewoon zo blijft. Met de opkomst van telkens nieuwe en lokale ginsoorten, een giga selectie aan tonics en vele vele variaties in het garnituur gaat gin-tonic sky high. 

Voor het eten, na het eten of bij een hot dog; tegenwoordig is elk moment een G&T-moment en drink je ‘m al lang niet meer met citroen of komkommer, maar met kaneel, tijm, jeneverbes of rode peper.

Gin is hot. En dat is best knap voor een drankje dat vroeger dienst deed als medicijn.

Medicinaal soldatendrankje

In India dronk men rond 1700 al tonicwater vanwege de kinine, een stof die de behandeling van malaria ondersteunde. Begin 19de eeuw, tijdens de kolonisatie van India, waren het de Britse soldaten die de bittere smaak van de tonic verzachtten met… gin. Inmiddels is het drankje puur voor de ‘sipping pleasure’, maar dat de Britten de gin-tonic nog steeds niet helemaal als een alcoholische versnapering beschouwen, blijkt wel uit een anekdote van mijn ouders.

Tijdens hun zeilvakantie ontmoetten zij een Engels echtpaar. Mijn moeder vroeg of zij weleens verder zeilden, ondanks dat er bij de lunch toch al wel een glaasje alcohol genuttigd was. Het antwoord? 'No no, we don’t drink alcohol during the day! Only Gin & tonic'.

Daar moet op gedronken worden!

Onlangs lanceerde Bombay hun Pop-up-bar Imagin. Een tijdelijke (hurry hurry!) bar, waar Bombay Sapphire Gin en Fevertree Tonic ons meenemen naar betoverend oosterse sferen. En na Knokke en Brussel is nu eindelijk ook (hurray hurray!) Amsterdam aan de beurt!

Dus wij erheen. En wát een gezelligheid! Perzische tapijten in dikke lagen over elkaar, Aziatische rieten Peacock Chairs, bontgekleurde poefjes, posters uit Bollywood, exotische palmen, veel hout, warm licht en overal oriëntaalse accessoires. Huiskamerstijl, maar dan op z’n Imagin’s, zeg maar.

De drankenkaart staat bol van de voorpret

Van de beschrijvingen krijgen we meteen dorst; wat een lekkers hier! De mjammie gin-tonic combi’s zijn voortgekomen uit een samenwerking van professionele mixologists en inspirerende creatieven (waaronder Yvette van Boven en Geza Weisz). Vaak verrassend, soms geniaal in hun eenvoud, of juist spectaculair in hun complexiteit.

De DJ zorgt voor relaxte beats, wij knabbelen gesuikerde mangostukjes en nippen aan een rits kruidige, aromatische, pittige en verfrissende G&T’s. Na een avondje grondig proeven en proberen, kunnen we hier vast verklappen dat de Ginger-Pepper (met paprika!) en Raspberry Basil definately onze favo’s zijn. Go try. Cheers!

  • Wat? Gin-tonic Bar Imagin
  • Waar? Boven Rose’s, reguliersdwarsstraat 40 Amsterdam
  • Wanneer? Donderdag, vrijdag en zaterdag, t/m half augustus. Opschieten, dus!
  • Wakostda? Tientje per G&T, prima prijs

Gerelateerde artikelen

BBQ enquête

Door:

Vanaf april wordt de barbecue bij de meeste Nederlanders tevoorschijn gehaald en in de zomermaanden gaan we helemaal los.

Lees verder

FemNa40